Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASHION.HR Kreatorici otkaz zbog izrečenog nezadovoljstva

Pobuna kreatora zbog gostiju iz prvih redova

27.02.2009.
u 18:58

Uobičajeni stil emisije Red Carpet Nove TV da u izvještaju o modnom događaju prednost da poznatim osobama koje reviju prate iz prvog reda, ponovio se i u najnovijem Quelle Fashion.HR-u, upravo održanom u Varaždinu. Ali uz dodatak koji je uzburkao duhove! Kamera je zabilježila ljutitu reakciju poznate dizajnerice Andrijane Subotić-Pjajčik koja je bjesnjela zato što mediji u nas pozornost posvećuju zvijezdama iz prvih redova, a ne dizajnerima koji su napravili program, platili manekene i, zajedno s organizatorom, zapravo pozvali na reviju svoje poznate klijente.

Nakon emitiranja emisije, mnogi su s odobravanjem komentirali njezinu izjavu, no poslije ponoći stigao joj je i SMS šefa QFHR-a Vinka Filipića kojim on raskida suradnju s njom. Paradoksalno je da je samo nekoliko sati prije Red Carpeta, gostujući u RTL-ovu Exclusivu, Filipić izjavio da mu je san napraviti svoj Quelle Fashion.HR bez poznatih. – No celebrities – rekao je, baš zato da bi moda i njeni dizajneri bili u središtu pozornosti.

Na to mu je novinarka Ana Miščević odvratila da mi živimo u državi u kojoj su celebrities bitni i ako doista napravi modni program bez celebritiesa, RTL ga ne bi pratio! No zašto Filipić onda otkazuje suradnju dizajnerici s kojom se tako duboko slaže?

Razgovarali smo o tome i s Andrijanom i s Vinkom, i oboje su pritom izjavili da se nisu posvadili i da tu nema zle krvi. – No već šest sezona, koliko surađujemo, Andrijana izražava svoje nezadovoljstvo tretmanom medija, a to ne ovisi o meni. Jasno vam je da mediji sami biraju o kome i čemu će izvještavati – kaže Filipić, dodajući kako jednostavno više ne želi u timu dizajnera imati osobu koja je neprekidno nezadovoljna.

– Pametni ljudi znaju da je moj istup obrana časti dizajnera, struke, ali i manifestacije u kojoj mi ispadamo paravani za instant-zvijezde – kaže pak Andrijana te dodaje kako vani u prvim redovima sjede modni novinari, veliki kupci i zvijezde s pokrićem koje novinarima poslije revije daju izjave isključivo o kolekcijama i dizajnerima čije su modele upravo vidjeli. – Kod nas se to pretvara u cirkus kojemu sam ja paravan – kaže Andrijana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije