Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pigmentacijske mrlje: Neprijatelj broj 1 nakon ljetovanja!

Pigmentacijske mrlje
31.08.2021.
u 14:29

Iako su pigmentacijske mrlje obično bezopasne, mogu narušiti naše samopouzdanje obzirom da se javljaju na licu, dok određeni oblici mogu biti i opasni po život, kao što je primjerice melanom.

Ako imate problema s mrljama preporučujemo da ih držite na oku a u nastavku teksta donosimo rješenje za njihovo umanjivanje ili potpuno nestajanje.

Neujednačena koža (ili hiperpigmentacija) je pojava tamnih mrlja na koži, a nazivamo ih još staračke pjege ili mrlje od sunca. Glavni uzrok hiperpigmentacije je izlaganje suncu, pa se i javljaju na dijelovima tijela koji su najčešće izloženi, poput lica, dlanova i ruku. Osim UV zraka, na njihov nastanak utječu i drugi faktori kao što su genetika, dob, hormoni, itd.. Primjerice, često se kod trudnica javlja Melazma - vrsta hiperpigmentacije koja se javlja tijekom i poslije trudnoće uslijed djelovanja hormona. Najčešće se pojavljuje kod žena -zahvaća čak do 90 % trudnica. Samo 10 % slučajeva su muškarci. Manifestira se nalicu, pogotovo na obrazima, nosu, čelu i gornjoj usnici. Za razliku odstaračkih pjega, melazma se može povući sama od sebe nakon rođenja djeteta ili ako se smanji unos estrogena.

1. ISDIN SPOT PREVENT - Idemo sad zamisliti ovaj scenarij: Ljeto je iza nas. Nismo bili pažljivi i koristili dovoljno SPF-a (a možda ga nismo koristili uopće!). Jedina neželjena prtljaga koju smo donjeli s odmora su pigmentacijske mrlje. Dobro smo se namučili da ih se riješimo ali što sada? Kako osigurati da nam se ne vrate?

Ako se prepoznajete u ovom opisu za vas je ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid –SPF fluid za lice za sprječavanje nastanka pigmentacijskih mrlja. Štiti zaštitnim faktorom 50+, s UVA zaštitom čak 61 –a to je 3 puta veća UVA zaštita od one propisane za SPF 50+. Radi se o laganom fluidu koje se u dodiru s toplinom kože odlično razmazuje i stapa s kožom. Jer budimo realni, ako već moramo koristiti SPF svaki dan onda nam je jako važno da on bude lagan i prozračan, a Spot Prevent zaista je, iako se radi o kombinaciji kemijskog i mineralnog filtera zaštite za koji kažu da se inače teško razmazuje. Spot prevent sadrži hijaluronsku kiselinu za koju znamo da osigurava hidrataciju kože jer navlači na sebe vodu poput spužve. I Alantoin – odličan sastojak za regeneraciju kože! Još jedna stvar oko koje se ne morate brinuti je vaš tip kože obzirom daje idealan za sve tipove pa čak i za osjetljivu i atopičnu. Zbog svoje vrlo visoke zaštite preporuča ga se prije i poslije estetskih i kozmetičkih zahvata. Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid50ml: 165kn

2. ISDIN ACTIVE UNIFY - Idemo sad zamisliti na tren da trenutno još uvijek imamo pigmentacijske mrlje i želimo ih se nekako riješiti. Za to bi bio idealan ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid–fluid sličan Spot Preventu ali za ujednačavanje i izbjeljivanje potojećih pigmentacijskih mrlja.

Tekstura je također Fusion Fluid i odlično se stapa s kožom. Inače, ISDIN je uvijek poznat po svojim laganim teksturama koje svi odmah zavole. Dolazi u dvije varijante – obična i color! Mi bismo preporučili da uz sebe imate obje varijante – običan SPF kao podloga ispod šminke, a tonirani SPF za one dane kad ne nosimo šminku ali želimo ipak malo ujednačiti ten.Active Unify sadrži DP3 kompleks –kombinacija 3 izbjeljujuća sastojka (PKEK -Symwhite –Niacinamid)

Niacinamid je nekima već dobro znani odličan kozmetički sastojak s puno blagotvornih djelovanja na kožu – štiti od oštećenja sunca, poboljšava razinu vlage, smanjuje znakove starenja, sužava pore i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten. I zatim jako impresivan Symwhite sastojak – koji je po svom izbjeljujućem djelovanju djelotvorniji i od poznate kojične kiseline. Kliničke studije su pokazale da već 0,5% symwhite-a djeluje bolje od 1% kojične kiseline. Uz to što izbjeljuje i ujednačava kožu, djeluje i kao jaki antioksidans protiv oštećenja od sunca.Active Unify daje prve rezultate već nakon mjesec, a preporuča se 3 mjeseca kontinuiranog korištenja kako bi se vidio puni učinak.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid 50mli ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify COLOR Fusion Fluid 50ml:172,50kn

Naša preporuka je da Fotoultra SPF kreme za hiperpigmentaciju koristite u kombinaciji s Melacear serumom s vitaminom C, koji će dodatno pojačati njihov učinak. Cijena ISDIN Isdinceutics Melaclear 15ml: 281,25kn uid50ml: 172,50kn

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije