Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trikovi za čišćenje

Pet trikova za čišćenje s TikTok-a koji će vam promijeniti život

Pixabay
20.02.2023.
u 10:30

Mnogi sumnjaju u stvarnu korist i funkcionalnost trikova za čišćenje s TikTok-a, ali ima njih nekoliko koji stvarno funkcioniraju i koji će vam promijeniti život.

Jeste li se ikad pitali funkcioniraju li stvarno trikovi za čišćenje s TikToka? Iako mnogi baš i ne, ima njih nekoliko koji će vas u potpunosti oduševiti i učinit dom ljepšim, a život lakšim. Mi smo izdvoji pet takvih, prenosi Real Simple.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Riješite se tragova ogrebotina teniskom lopticom

One ružne ogrebotine na parketu živciraju vas već neko vrijeme i ne znate kako da ih se riješite? Samo upotrijebite tenisku lopticu kao gumicu te ih izribajte s njome. Ovdje nema kemikalija, tako da je ovo sigurno za sve vrste podova. Ovaj trik toliko je dobar da je jedan muškarac rekao da je njime obrisao više od desetak ogrebotina koje su ostale od prethodnog stanara njegovog stana u pet minuta.

Riješite se smrdljivih odvoda vodicom za ispiranje usta

Večera je možda nevjerojatno mirisala. Ali, to ne znači da želite osjetiti taj miris dok stojite kraj sudopera tjedan dana kasnije. Otjerajte neugodne mirise izlijevanjem tri puna čepa vodice za ispiranje usta u odvod. Ista antibakterijska svojstva koja se bore protiv lošeg zadaha uništit će klice u vašem vodovodu, koji će mirisati poput mente. Jedna je žena rekla da njen umivaonik ne ispušta brzo vodu te često ispušta loš miris. Bila je iznenađena kad je probala ovaj trik i otkrila da stvarno radi.

Riješite se mrlja na tkanini pjenom za brijanje

Ne plači nad prolivenim vinom. Umjesto toga, uzmite pjenu za brijanje i poprskajte je po mrlji što prije (prije je uvijek bolje kada je u pitanju tretiranje mrlja.) Ostavite pjenu da odstoji 30 minuta, zatim isperite i istrljajte mrlju. Trebala bi nestati pred vašim očima! Jedna je žena rekla da je majicu namjerno uprljala kavom, vinom i kečapom kako bi isprobala ovaj trik te se iznenadila kad su sve mrlje nestale.

Vratite boju šalicama za kavu sodom bikarbonom

Većina ljudi ima nekoliko šalica za kavu koje jednostavno ne mogu očistiti, koliko god ih ribali sredstvom za pranje posuđa. Soda bikarbona će pomoć! Pomiješajte četvrtinu šalice sode bikarbone s nekoliko žličica vode da dobijete gustu pastu. Zatim ribajte svoje omiljene šalice spužvom nekoliko minuta dok mrlje ne nestanu! Jedna je žena rekla: „Imam šalicu koja ima sentimentalnu vrijednost. Bojala sam se staviti u nju jaka sredstva za čišćenje, pa sam probala ovo i ostala zapanjena! Nestale su godine mrlje od kave“.

Vratite sjaja priboru za jelo aluminijskom folijom

Vaš pribor za jelo više ne izgleda kao prije? Namotajte malo aluminijske folije na njega (u redu je ako je već korištena), stavite sve u perilicu za suđe i upalite ju. Dolazi do kemijske reakcije između folije i deterdženta za perilicu posuđa, što pomaže da pribor za jelo izgleda kao da ste ga tek kupili. „Ovo nije moglo biti lakše. Jedan ciklus kasnije, moje mutne vilice i žlice ponovno su svjetlucale“, tvrdi jedna žena.

Ovo mnogi nisu znali: TikTok korisnica pokazala kako se zapravo koriste posude za sol i papar

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije