Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAK

Partneri u izvanbračnim zajednicama skloniji prekidu veze

brak
Arhiva
26.03.2010.
u 13:02

Dvostruko je veća šansa da će se razići partneri koji žive izvanbračnoj zajednici od bračnih partnera.

Dvostruko je veća šansa da će se razići partneri koji žive u izvanbračnoj zajednici od bračnih partnera, pokazalo je najnovije istraživanje britanskog Ureda za nacionalnu statistiku u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća obitelji. Prema njihovim podacima u deset godina četiri od pet bračnih parova ostalo je zajedno, dok se u istom razdoblju dva od pet izvanbračnih parova rastalo, a isto toliko ih je vezu okrunilo brakom.

Istraživanje je pokazalo da je brak stabilniji od suživota čak i kada se uzmu u obzir vanjski faktori koji mogu utjecati na sudbinu partnerskog odnosa. To znači da će bračni partneri u većini slučajeva ostati zajedno bez obzira na dob, na to imaju li djece ili ne, neovisno o zdravlju, obrazovanju ili društvenom statusu.

Istraživači smatraju da je tajna dugotrajnih brakova možda u tome da već u startu u brak ulaze osobe sklonije dugotrajnim vezama.

- Partneri koji se žene i oni koji se odlučuju za izvanbračne zajednice imaju različite karakteristike i vjerojatno je u tome razlika u stabilnosti – navodi se u studiji.

Komentara 3

TY
Tyrael
13:45 27.03.2010.

Rastaju se jer je jednostavnije. zato su izvabracne zajednice bolje.

Avatar punkufer
punkufer
14:11 26.03.2010.

Ma, da? Zbilja? I za to je trebalo istraživanje?

MI
mimi1
21:07 26.03.2010.

Tko bi rekao?! A ono:\"Meni papir nije važan?\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije