Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova nada

Nemate djecu? To je u redu. Parovi bez djece sretniji su i zadovoljniji

sretan par
Foto: Thinkstock
14.01.2014.
u 09:15

Istraživanje pokazalo je da parovi trebaju više ulagati u svoju vezu i pridavati pažnje malim gestama koje mogu puno značiti

Istraživanje provedeno na United Kingdom Otvorenom Sveučilištu šokiralo je mnoge. Rezultati su pokazali da su parovi bez djece, bez obzira bili u braku ili ne, sretniji i zadovoljniji u životu i imaju osjećaj veće vrijednosti kod svojih partnera nego što je to slučaj kod parova s djecom. Pokazalo se i da su sretniji nevjenčani roditelji.

Jeste li roditelj ili ne utječe i na razinu intimnosti između pratnera. Očevi će tako češće navesti nedostatak seksualne intimnosti i to smatraju najvećim nedostatkom u vezi, a majke istovremeno tvrde da žele manje seksualnih odnosa u vezi nego njihov partner, piše Telegraph.

Ovo istraživanje, u kojem je sudjelovalo više od 5000 osoba,  pokazalo je da parovi trebaju više ulagati u svoju vezu i pridavati pažnju malim gestama koje mogu puno značiti. Ohrabrujuće je znati da i u ovim teškim ekonomskim vremenima mala gesta zahvalnosti i ljubavi stvarno mogu napraviti puno.

Osobama koje su prošle kroz bolni raskid veze ili razvod, istraživanje nudi novu nadu. Ispitanici su potvrdili da se nakon neke raspadnute dugogodišnje veze više trude u novoj vezi da se ona održi i da odnosi budu puno bolji.

>>Prestanite vikati i proučite 10 savjeta kako popraviti svoj brak već danas

Komentara 22

Avatar Aristarh
Aristarh
10:00 14.01.2014.

"Nemate djecu? To je u redu. Parovi bez djece sretniji su i zadovoljniji " .............. Lijep natpis za grobove koje nitko ne posjećuje za dan mrtvih.

WO
Wookie
10:11 14.01.2014.

Nema takve ljubavi kao ona koju čovjek osjeća prema svom djetetu. Ništa se s tim ne može usporediti i to je svega vrijedno. Otkad imam djecu više se smijem, bolje se hranim, više se igram, više sam vani, zanimljivi su mi blagdani. Manje i spavam i više šizim ali to je nekako manje bitno nego prije. Strpljivija sam, manje sebična, sama se sebi činim bolja osoba.

AM
ameris
09:53 14.01.2014.

To istraživanje je naručio osobno sotona !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije