Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitamo za vas

Parkirališnu kartu ostavio za brisačem, a čudi se kazni?!

parkiraliste
20.05.2011.
u 16:17

Plaćena parkirališna karta mora biti istaknuta na jasno vidljivom mjestu, ali iza vjetrobranskog stakla. Očito je da je čitatelju netko uzeo kartu

Pitanje: Čitatelj koji nam se javio piše kako je 2007. godine imao incident u Koprivnici, a riječ je o plaćanju parkirališnog mjesta. – Platio sam kartu na automatu i stavio je ispod brisača. No, kad sam se vratio, ondje me umjesto karte dočekala kazna. Htio sam razgovarati s kontrolorom na parkiralištu, no njega nigdje nije bilo, a i isteklo je doba naplate parkiranja. Otišao sam iz Koprivnice, a sada mi je, nakon gotovo četiri godine, na ovrhu na plaću stiglo sudsko rješenje prema kojem moram platiti višestruko viši iznos. Molim vas da mi date neki savjet, što da činim?

Odgovor: Čitatelj je postupio vrlo naivno, objašnjavaju nam u Udruzi za zaštitu potrošača. Jasno je naznačeno da se plaćena parkirališna karta mora istaknuti na jasno vidljivom mjestu, ali iza vjetrobranskog stakla. Očito je da je čitatelju netko uzeo kartu. No, nije jasno kako je ovrha došla tek sada a da mu prije toga nije poslana ni jedna opomena. One se, naime, šalju prema adresi s prometne dozvole vozila i tijekom četiri godine trebale su mu doći. Savjetujemo mu da se pismeno obrati ovršitelju i obrazloži situaciju te priloži bilo kakvu potvrdu ako je ima.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:58 20.05.2011.

a zastara. od 2007. do danas nije ništa poduzeto, a zastara je 3 godine. za ugovorne odnose još i manja! a sad smo u 2011. godini.

OB
-obrisani-
16:58 20.05.2011.

kartu mu je ukrao kontrolor parkinga ,,,,hahahah i stavio novu kartu...

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
22:44 20.05.2011.

Neki kada dobiju kaznu pod brisačem,samo je presele na susjedni auto a ovaj i ne gleda na brzinu da nije njegova registracija nego ju odmah plati.Koliki su se išli žaliti na dobivenu kaznu da bi na kraju shvatili da see ne radi o njihovom vozilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije