Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Parfem vam brzo ‘ishlapi’ s kože? Uz ovaj trik ostat će vam na koži cijeli dan!

Shutterstock
24.03.2023.
u 14:30

Neki mirisi će prirodno trajati dulje od drugih. Na primjer, čisti parfem je koncentriraniji od Eau De Toilette, pa traje dulje, ali dolazi s višom cijenom

Dobar miris često čini da se i mi osjećamo dobro, jer može djelovati kao malo povećanje samopouzdanja dok osjetite dašak svog omiljenog mirisa kroz dan. Nažalost, postići da miris traje dugo nije uvijek jednostavno jer neki parfemi blijede brže od drugih zahvaljujući tjelesnoj kemiji i formuli mirisa. Stručnjakinja za mirise i parfeme, Natalie Ortiz, podijelila je svoje najbolje savjete za dobar miris tijekom cijelog dana uz pomoć proizvoda koje vjerojatno već imate kod kuće, piše Mirror.

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan:

1/8

- Utrljavanje male količine vazelina na vaše pulsne točke prije nanošenja mirisa jedan je od načina da produljite 'život' svom mirisu. Nanošenje vazelina ili bilo koje vrste balzama za tijelo, hidratantne kreme ili ulja može pomoći da se miris dulje zadrži na vašoj koži, jer djeluje kao temeljni premaz za miris. Ljepljivost otopine može pomoći da vaš miris traje cijeli dan, posebno na toplom vrijeme gdje vaša koža može proizvoditi višak ulja, stvarajući suprotan učinak - rekla je Natalie, voditeljica operacija u The Fragrance Shopu.

Savjetuje i da držite odjeću i tkaninu podalje od vazelina kako bi vaš miris imao priliku da se uhvati za vašu kožu, te da ga ne nanosite previše jer biste mogli dobiti masnu mrlju. Po istom principu, Natalie preporučuje da nanesete parfem kad izađete iz tuša jer će ta vlažnost pomoći zadržati miris baš kao i vazelin.

- U situacijama u kojima se ne možete istuširati prije nego što biste nanijeli parfem na sebe, upotrijebite hidratantnu kremu bez mirisa na koži prije nanošenja parfema. To će pomoći da se miris bolje zadrži, djelujući kao barijera za spajanje kože - dodala je.

Ako doista želite svom parfemu dati malo snage, upotrijebite komplementarnu hidratantnu kremu za nanošenje slojeva mirisa - ili udvostručite s hidratantnom verzijom odabranog parfema, kaže stručnjakinja.

- Na isti način na koji vaša odjeća slaže komade koji zajedno funkcioniraju, vaši mirisi imaju različite note koje ne samo da su komplementarne kada su uparene zajedno, poput mirisa citrusa i mošusa, već također pomažu u dugotrajnosti i postojanosti na koži - tvrdi.

 Napomenula je i da će neki mirisi prirodno trajati dulje od drugih, s parfemima i kolonjskom vodom koji se prodaju u različitim koncentracijama. Na primjer, čisti parfem je koncentriraniji od Eau De Toilette, pa traje dulje, ali dolazi s višom cijenom. "Lakše" bazne note također će brže nestati jer je miris "hlapljiviji", što je loša vijest za svakoga tko voli cvjetni ili citrusni miris - prijeđite na vaniliju, mošus ili sandalovinu za prirodno dugotrajniji miris, savjetuje Natalie.

Nanošenje na točke pulsa kao što su vrat, zapešća i laktovi pomaže u oslobađanju mirisa tijekom cijelog dana, ali Natalie upozorava da ne trljate zapešća jer to razgrađuje kemikalije i može uzrokovati da gornje note brže nestanu.

- Ili pošpricajte i ostavite da se upije u kožu, ili nježno utapkajte na kožu za dodatnu preciznost. Parfem najbolje miriše i najduže traje kada se može stopiti s prirodnim uljima vašeg tijela - zaključila je.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije