Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a gdje ste vi?

Par koji si tagira slike na "fejsu" jako je blizak i u privatnom životu

facebook,mobitel,smartphone
Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
30.04.2013.
u 10:55

Najnovija studija sa sveučilišta Illinois pokazala je da parovi koji više komuniciraju na Facebooku su sretniji i u stvarnom životu...

Korisnici koji se pojavljuju na fotkama partnera češće i tagiraju statuse jedni drugima i priznaju da su bliži u vezi. I smatraju da su romantičniji. Voditelj istraživanja Christopher Carpenter kaže da pravilo vrijedi i u obrnutom slučaju, kada manja interakcija na društvenim mrežama dovodi i do manje bliskosti.

Prethodna su istraživanja pokazala su da je najpopularnija društvena mreža kriva za mnoge probleme koji izbijaju u vezi, od ljubomore do toga da se ovisnici sve više udaljavaju od partnera.

Dakle, je li virtualni svijet onda dobar ili loš za naše donose?

- Facebook ima potencijal da bude oboje, i dobar i loš. Ako ljudi vide da njihov partner komunicira s drugima na Facebooku mogu postati ljubomorni, ali ako oni sami komentiraju partnerove statuse i fotografije smanjuje se ljubomora zbog interakcije s drugima. Stranica može pomoći ljudima da se zbliže jer im omogućuje da budu u kontaktu sa svojom drugom polovicom \"u malim dozama\" - kazao je Carpenter, piše Daily Mail.

U zaključku stoji da što veći broj prošlih veza, sudionici navode više interesa u svom životu na svojim Facebook profilima - jer mnogi od nas još uvijek imaju tragove prošlih veza na profilu.

- Mi možda nismo više vidjeli tu osobu, ali dok smo razvijali odnos s nekime, preuzeli smo dio njegovih interesa i osobine i, u mnogim slučajevima, \"družimo\" se s njima i dugo nakon što smo prekinuli - smatra Carpenter.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije