Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brak im godi

Oženjeni muškarci su bolje plaćeni na poslu

par
Arhiva
31.01.2010.
u 11:03

Znanstvenici su otkrili i kako su oženjeni muškarci manje zadovoljni svojim plaćama i zbog toga se znaju osjećati potplaćenima za razliku od samaca

Oženjeni muškarci zarađuju čak trećinu više novaca od samaca zato što rade više, pokazala su to najnovija njemačka istraživanja. Bez obzira na razliku u godinama, obrazovanju ili iskustvu, oženjeni imaju sedam posto veću plaću od neoženjenih.

Isto tako, zarađuju četiri posto više od muškaraca koji žive sa svojim roditeljima. Stručnjaci kažu da jaz postoji zato što oženjeni imaju razvijeniju radnu etiku nakon što uđu u brak.

– Ovi rezultati pokazuju da oženjeni ulažu puno više truda u posao dok su u braku što vodi do većih plaća – smatraju istraživači sa Sveučilišta Bielefeld u Njemačkoj.

Analizirali su podatke iz 12 245 intervjua, a u obzir su uzimali i stanje domaćinstva, status na poslu, koliko sati dnevno rade, prihode i vrijeme utrošeno na obavljanje kućanskih zadataka.

Sve u svemu, plaće oženjenih muškaraca bili su oko trećinu veće. Razlike između samaca i oženjenih muškaraca isto tako su uzete u obzir. Primjerice, oženjeni su stariji i bolje educirani.

Znanstvenici su otkrili i kako su oženjeni muškarci manje zadovoljni svojim plaćama i zbog toga se znaju osjećati potplaćenima za razliku od samaca.

Ključne riječi

Komentara 2

ZG
zg2012
11:16 31.01.2010.

Kokoš ili jaje, pitanje je sad? Je li oženjenima možda bolje na poslu nego doma, kad se tamo više trude - ili se više trude da osiguraju obitelj....

OB
-obrisani-
11:58 31.01.2010.

mi koji radiomo,a ne provodimo vrijem za facebookom imamo qurac od ovce ,a ne plaću..zatalknite si te priče za onu stvar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije