Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sasvim drugi razlozi

Ozbiljne bolesti nisu razlog zbog kojeg ljudi prestaju pušiti...

pušenje,cigareta,pušač,portal
Grgo Jelavić/PIXSELL
27.06.2013.
u 12:05

Osam od deset pušača želi prekinuti s pušenjem. Predočimo li im slike koje ciljaju na njihove probleme, izabrat ćemo najdjelotvorniji pristup, kažu istraživači

Žene prestaju pušiti bojeći se da će prerano ostarjeti i naborati se. S muškarcima je drugačije, njih brine impotencija, pokazala je nova studija sa sveučilišta St. Andrew.

Slike antipušačke kampanje s ostarjelim licima zato imaju najveći utjecaj. Dakle, taština igra odlučujuću ulogu u odluci da se prestane sa štetnom navikom. Čak i unatoč tome što pušenje nosi druge ozbiljne zdravstvene rizike poput srčanih bolesti i srčanog udara te raka, piše Daily Mail.

– Osam od deset pušača želi prekinuti s pušenjem. Predočimo li im slike koje ciljaju na njihove glavne brige, imamo najdjelotvorniji pristup – kaže istraživač Brian Williams.

Slike koje (ne) djeluju

Velika Britanija propisala je da svaka kutija cigareta mora na vanjskoj strani prikazivati jednu od 42 određene fotografije dijelova tijela koji su "uništeni" od posljedica raka grla, pluća ili nekog drugog oblika karcinoma. No čini se da šokantne slike nedovoljno potiču ljude na prekid pušenja. Čini se da osvještavanje činjenice da koža zbog djelovanja duhanskog dima stari i propada, a muškarcima se smanjuje potencija – djeluje mnogo jače...

Još je jedan zabrinjavajući podatak – sedam posto više žena oboljelo je od raka pluća u Europskoj uniji od 2009. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije