Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemojte upropastiti praznike

Ovo su stvari oko kojih se ljudi sa svojim partnerima najčešće svađaju za vrijeme blagdana

Shutterstock
03.12.2019.
u 19:45

Sezona blagdana trebala bi biti puna veselja i vremena provedenog s najdražima izmjenjujući poklone uz kolače i topli kakao. Ponekad, parovi baš u to vrijeme dolaze do najjačih sukoba.

Ako se svađate s partnerom za vrijeme blagdana, niste jedini. Iz nekih razloga rasprave između parova u ovom periodu godine poznate su svima, kako prenosi msn.com.



1. Gdje provesti praznike?
Vaša obitelj je u jednom gradu, partnerova u drugom. Kako ćete se dogovoriti gdje idete? Ovo je najčešći razlog rasprava. Želite provesti blagdane s obje obitelji i naravno jedno s drugim, ali ne postoji način kako to izvesti. Najbolje rješenje je dogovoriti da ste jedne godine s jednom, druge s drugom obitelji. 

2. Koliko ćete potrošiti na poklone?
Kontroliranje financija jako je teško u prosincu, a razlike u stavovima oko toga koliko će se potrošiti na darove dovodi do sukoba. Nažalost, ove razlike ponekad mogu biti i razlog prekida. 

3. Koje poklone kupiti obitelji?
Možda se slažete oko budžeta koji ćete izdvojiti za poklone, pa vam razlog broj 3. ne predstavlja problem, ali dolazi do drugog. Ne možete se dogovoriti što ćete kome poklniti. Kako biste izbjegli taj sukob najbolje bi bilo da podijelite popis članova obitelji i da kupujete odvojeno. 

Foto: Shutterstock

4. Koliko poklona kupiti djeci?
Još jedan razlog rasprave često je količina poklona koju ćete kupiti djeci. Jedan roditelj želi obasipati djecu poklonima misleći kako je to poanta, dok onaj drugi želi naučiti djecu pravim vrijednostima Božića. Ove situacije teško je rješiti, ali treba sve staviti na papir i odlučiti što djeca zaista žele, što im je potrebno i koliko će se novaca potrošiti.



5. Što raditi za Novu Godinu?
Stiglo je Silvestrovo i baš ove godine vi želite biti s najbojim prijateljem, a ona s najboljom prijateljicom. Jedan želi u grad, drugi u klub. To je još lako dogovoriti, puno je teže kada jedan želi ostati kod kuće, a drugi slaviti. Ako ste u vezi s osobom koja ima više ili manje izražene socijalne vještine i potrebe od vas jednostavno se trebate jedno drugome prilagoditi.

6. Partnerova obitelj
Ne žele svi provesti cijele blagdane s partnerovom obitelji i to je potpuno razumljivo. Ali ako vam je stalo do vašeg partnera, a sigurno jest, trebali biste probati naći kompromis ali i razumijeti zašto im je njihova obitelj toliko važna.

Foto: Shutterstock

7. Kako podijeliti kućanske poslove?
I ako se niste odlučili na zvanje gostiju svejedno morate očistiti kuću kada svemu dođe kraj. Iglice od bora, ukrasni papiri od poklona trebaju se počistiti, a ukrasi spremiti. Vi se ne možete dogovoriti kada i tko će što obaviti. Jedini način da se ne svađate je da odmah podijelite zadatke i svatko odradi svoj dio posla.

8. Koje filmove gledati?
On želi gledati Grincha, a vi Sam u kući ili obrnuto, na Badnjak. Potpuno nepotrebna i bezvezna rasprava, ali vrlo česta. Jednostavno rješenje: organizirajte maraton filmova i pogledajte oba! 

9. Kada otvoriti darove
Djeca mole da poklone otvore na Badnjak i partner je rekao da može. Vi, pak, mislite da treba čekati jer nema ništa ljepše nego otvoriti poklone na Božićno jutro. Vrlo česta rasprava tijekom blagdana, a razumijemo ih obje, ali treba naći kompromis - jedan dio poklona otvorite na Badnjak, drugi na Božićno jutro.

Foto: Shutterstock

10. Koje blagdane slaviti?
U vezama i brakovima različite vjeroispovjesti slavi se nekoliko blagdana, a često je teško odlučiti koje ćete i kada slaviti. Psihologinja Samantha Rodman kaže kako bi trebalo organizirati treći, neutralni party i tako napraviti kompromis.

11. Tko vozi i ostaje trijezan?
Alkohol je neizostavna stvar u ovo doba godine. Od proslave do proslave osim hrane volimo i popiti koju čašicu više. Do svađe dolazi kada se ne možete dogovoriti tko će ostati trijezan i voziti kući, a tko se može malo opustiti. Uvijek je opcija zvati taxi, ali cijene znaju biti dosta visoke tijekom blagdana pa nije baš idealno. Najbolje je dogovoriti da s jednog slavlja vozi jedan, s drugog drugi.

12. Ugositi prijatelje ili ipak ne?
Ugositi prijatelje može biti zabavno, ali i velika odgovornost. Kuhanje i čišćenje, a nakon toga druženje satima iscrpljuje, pogotovo kada netko nije za to - onima koji vole ugostiti neće predstavljati problem sva ta priprema. 

Ako jedan od vas uživa u svemu tome, a vi ne, probajte se opustiti i biti sretni zbog njih. 

Foto: Shutterstock

13. Kada okititi kuću i drvce?
Neki žele okititi bor još sredinom studenog, počnu vaditi ukrase i zatrpavati kuću istim. Vi, pak želite to odraditi na dan predviđen za to - Badnjak!

Ako je vaš partner jako uzbuđen zbog postavljanja ukrasa ranije, to ne mora biti loše. Navodno to motivira ljude, veseli i donosi veliko uzbuđenje. Prilagodite se.

Naše omiljene kumice s placa, dale su nam savjete za vječnu ljubav:

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
07:23 04.12.2019.

a di su prva tri😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije