Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba biti oprezan

Ovo su neke od najopasnijih poza u seksu: Iznenađujuće su česte!

Shutterstock
13.04.2023.
u 20:10

Ispostavilo se da bi one najmanje egzotične seks poze zapravo mogle biti najrizičnije..

Ako ste se ikada zapitali je li moguće 'slomiti' penis tijekom seksa, moguće je. Naime, postoji nekoliko seks poza u kojima su šanse za ozljedu još veće, prema novom istraživanju. U sklopu nove studije pod nazivom 'Odnos između spolnog položaja i ozbiljnosti prijeloma penisa' liječnici su otkrili koji su pokreti najrizičniji. A čini se da bi oni najmanje egzotični mogli najviše štetiti, piše The Sun.

Lom penisa: Postoje, nažalost, različiti načini na koje možete ozlijediti spolovilo tijekom seksa. Ako ste vi i partner posebno energični, mogli biste skliznuti i nasilno saviti penis ili potrgati kožicu. Također možete završiti s ogrebotinama, opeklinama, tragovima ugriza, pa čak i alergijskim reakcijama od igračaka i sintetičkih maziva.

Kako dolazi do toga? Prijelom penisa je puknuće jedne ili obje membrane koje prekrivaju erektilno tkivo penisa. Uzrokuje ga brza udarna sila na penis u erekciji i obično se događa tijekom snošaja ili agresivne masturbacije. Ako nakon seksa osjetite bol, uvijek je važno posjetiti liječnika. U mnogim slučajevima, pacijenti zbog neugodnosti mogu zanemariti i ostaviti svoje ozljede neliječenima, ali to nije nikako preporučljivo.

Položaji koji će najvjerojatnije uzrokovati prijelom penisa: U sklopu nove studije pod nazivom 'Odnos između spolnog položaja i ozbiljnosti prijeloma penisa' liječnici su otkrili koji su pokreti najrizičniji. Čini se da bi zapravo oni najmanje egzotični mogli najviše štetiti. Iznenađujuće, studija je otkrila da je doggy style najopasniji, s 41 posto slučajeva prijeloma penisa koji se događaju zbog ovog položaja. Na drugom mjestu je misionarska poza, s muškarcem na vrhu. U prosjeku je to uzrokovalo 25 posto prijeloma penisa. Odmah iza, na trećem mjestu je kaubojka, također poznata poza sa ženom na vrhu. 

Istraživači su primijetili da doggy i misionarska poza mogu uzrokovati slične, ozbiljne prijelome penisa, dok 'lomovi' koje uzrokuju žene na vrhu nisu bili tako ozbiljni. "Ne uočavamo razlike između težine prijeloma penisa između 'doggyja' i 'muškarca na vrhu', ali 'doggy' je imao veću ozbiljnost prijeloma u usporedbi s kaubojkom, odnosno ženom na vrhu", objasnili su istraživači.

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije