Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nek se čuje njihov glas

Ovo su najoriginalnije dječje poruke odraslima

DND Prelog
Foto: PR FOTO
1/4
08.12.2014.
u 15:41

- Prijatelj ti je ko ti doda loptu iako zna da ćeš fulati gol (Jan, 6 godina)

U Prelogu održana završna svečanost NIVEA projekta Neka odrastanje bude dječja igra na kojoj je predstavljen novoopremljeni kutak za igru Društva Naša djeca Prelog Geppettov kutak snova koji je uređen i opremljen uz pomoć vrijedne NIVEA donacije.

Osim DND-a Prelog, svoje prostore su uz pomoć NIVEA donacije opremili i uredili DND Opatija, DND Zabok, DND Križ i DND Našice čime je više od 500 djece diljem Hrvatske dobilo bolje uvjete za provođenje slobodnog vremena kroz igru, kreativne aktivnosti i sport.

Geppettov kutak snova Društva Naša djeca Prelog opremljen je novom peći koja će omogućiti održavanje kreativnih radionica za djecu tijekom zimskih mjeseci te novim ormarima, sagom, stolicama, stolovima, panoima, igračkama i didaktičkim materijalom.

“Uz pomoć NIVEA donacije DND Prelog dobio je mali kutak snova koji zadovoljava sve dječje potrebe i želje te omogućuje kvalitetnije uvjete za igru, druženje i kreativne aktivnosti. Naši volonteri će od sada imati ugodniji prostor za rad sa stotinjak djece koja sudjeluju u aktivnostima DND-a Prelog, a nadamo se da ćemo od sada moći i povećati broj naših korisnika”, izjavila je Brankica Mezga, predsjednica DND-a Prelog.

“Ovim projektom koji je dio globalne inicijative 'NIVEA - stalo nam je do obitelji' željeli smo dati svoj doprinos ostvarenju punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske potičući njihov rast i razvoj kroz igru. Vesela dječja lica i pozitivne emocije koje smo osjetili danas u Prelogu uvjerile su nas da smo u tome uspjeli”, rekla je Magdalena Mlinar Blaić, brand manager iz Beiersdorfa.

Na svečanosti je predstavljen i Zbornik najoriginalnijih dječjih poruka odraslima koje su prikupljene u sklopu projekta Neka odrastanje bude dječja igra.

Djeca su različita po obući i po glavama, osim blizanaca. (Martina, 6 godina)

Želim da svi poštuju moje ocjene. (Marina, 11 godina)

- Ja kad narastem ići ću na posa, ali što se tamo radi nemam pojma. (Tea 4,5 godina)

- Bake žive najduže na svijetu jer uvijek imaju unuke za koje moraju praviti palačinke. (Luka, 5 godina)

- Baka je debela jer je puna ljubavi. (Gabrijela, 4 godine)

- Ljubav je kak seka plače, a ja zatvorim uši ljubim ju. (Adrijan, 5 godina)

- Prijatelj ti je ko ti doda loptu iako zna da ćeš fulati gol (Jan, 6 godina)

- Ljubav je kad tata škaklja mamu svojom bradom (Tin, 5 godina)

- Da imam čarobni štapić pomogao bi Sari da može reći slovo R, a onda bi i sebi pa da možemo vježbati govoriti trla, trli, trle, trlu…. (Dorijan, 5 godina)

- Da sam predsjednik države ne bi bilo poplava po gradovima (Martin 8 godina)

- Da sam gradonačelnica ukinula bih novce da nam ne rade probleme (Leana, 4 godine)

- Da imam čarobni štapić, cijeli svijet bi pretvorio u šunke (Jakov, 6 godina)

- Mislim da je ljubav kad te pogodi neka strelica ili tako nešto, ali ostatk ne bi trebao biti tako bolan (Krešimir, 9 godina)

- Ljubav je kad moj braco jede sladoled ispred mene kad me boli grlo (Nina, 7 godina)

-Igra je slobodno penjanje na drva da mogu podragati ptičicu (David, 6 godina)

NIVEA i Savez DND prikupili su gotovo 1000 poruka u kojima su djeca na poseban i iskren način otkrila svoja razmišljanja o obitelji, ljubavi, igri, prijateljima i svijetu koji ih okružuje, a 202 najoriginalnije i najmaštovitije poruke uvrštene su u Zbornik.

“Objavljujući ovaj jedinstveni Zbornik, postali smo bogatiji za pregršt dječjih riječi, misli, maštanja, istina o nama odraslima, kao i o svijetu u kojem živimo viđenom iz dječje perspektive. Zahvaljujem svoj djeci koja su nam otkrila svoje svjetove kao i tvrtki NIVEA koja je prihvatila igrati se s djecom omogućivši im ovim projektom pravo na igru i odrastanje”, izjavila je prof. Snježana Krpes iz Saveza DND.

>>Ivana Radovniković predstavila dječje izdanje "Bajke u pjesmama"

>>Darivanje nije natjecanje 
i nebitno je što će ispod bora naći susjedova djeca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije