Večernji list
  • Podijeliti
    Podijeli
    Facebook Twitter
  • Natrag na članak

Ovo su kuhinjski trikovi zbog kojih ćete žaliti da ih niste znali prije

Banane će dulje trajati, i do pet dana, ako zamotate vrhove banana u plastičnu foliju
Banane će dulje trajati, i do pet dana, ako zamotate vrhove banana u plastičnu foliju
Foto: Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Rezanje luka bit će bez suza ako ga režete direktno ispod upaljene nape. 
Rezanje luka bit će bez suza ako ga režete direktno ispod upaljene nape. 
Foto: Youtube
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Domaći keksići ostat će dulje svježi ako ih čuvate u vrećici u koju ste ubacili i komad kruha. 
Domaći keksići ostat će dulje svježi ako ih čuvate u vrećici u koju ste ubacili i komad kruha. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Domaći kruh bit će mekši ako ga toplog zamotate u foliju i pustite da se tako ohladi
Domaći kruh bit će mekši ako ga toplog zamotate u foliju i pustite da se tako ohladi
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Guljenje luka bez suza osigurat ćete tako da žvačete gumu za žvakanje pritom. 
Guljenje luka bez suza osigurat ćete tako da žvačete gumu za žvakanje pritom. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Hrsakvu pečenu, a ne presušenu slaninu, dobit ćete ako je pečete u pekaču za vafle, dvije minute sa svake strane. 
Hrsakvu pečenu, a ne presušenu slaninu, dobit ćete ako je pečete u pekaču za vafle, dvije minute sa svake strane. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Češnjak ćete najlakše oguliti tako da ga režnjeve stavite u plitki lonac i poklopite i dobro protresete. 
Češnjak ćete najlakše oguliti tako da ga režnjeve stavite u plitki lonac i poklopite i dobro protresete. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Kukuruz ćete najlakše očistiti od svile tako da ga cijelog stavite u mikrovalnu na četiri minute, zatim odsjećete vrh i svila će se lako skidati s klipa.
Kukuruz ćete najlakše očistiti od svile tako da ga cijelog stavite u mikrovalnu na četiri minute, zatim odsjećete vrh i svila će se lako skidati s klipa.
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Ako radite sladoled od vanilije dodajte mu soli koja će ga učiniti kremastijim, a malo maslinova ulja istaknut će okus vanilije. 
Ako radite sladoled od vanilije dodajte mu soli koja će ga učiniti kremastijim, a malo maslinova ulja istaknut će okus vanilije. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Umjesto leda u vino dodajte zamrznute bobice grožđa. Tako ćete spriječiti da se vino razrijedi, a rashladit ćete ga.
Umjesto leda u vino dodajte zamrznute bobice grožđa. Tako ćete spriječiti da se vino razrijedi, a rashladit ćete ga.
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Tortu ćete najlakše razrezati ako se poslužite zubnim koncem, a ne nožem. 
Tortu ćete najlakše razrezati ako se poslužite zubnim koncem, a ne nožem. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Brze i uvijek ukusne palačinke napravit ćete smjesom od dvije banane, dva jaja i  malo praška za pecivo i dodatka cimeta po želji. 
Brze i uvijek ukusne palačinke napravit ćete smjesom od dvije banane, dva jaja i  malo praška za pecivo i dodatka cimeta po želji. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Narezani krumpirići neće potamnjeti ako ih stavite u hladnu vodu i čuvate u hladnjaku do pečenja. 
Narezani krumpirići neće potamnjeti ako ih stavite u hladnu vodu i čuvate u hladnjaku do pečenja. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Kako biste što prije dobili maslac sobne temperature naribajte ga kao sir u zdjelu. 
Kako biste što prije dobili maslac sobne temperature naribajte ga kao sir u zdjelu. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Svježe začine zamrznite u kalupe za led u maslinovu ulju i imat ćete ih spremne i svježe za pripremu hrane. 
Svježe začine zamrznite u kalupe za led u maslinovu ulju i imat ćete ih spremne i svježe za pripremu hrane. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Jagode s čokoladom možete napraviti na isti način. Otopljenu čokoladu ulijte u kalupe za led i na vrh stavite jagodu i zamrznite.
Jagode s čokoladom možete napraviti na isti način. Otopljenu čokoladu ulijte u kalupe za led i na vrh stavite jagodu i zamrznite.
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Male balone napušite i umočite ih u otopljenu čokoladu. Kada se ohladi i stvrdne, uklonite balone i dobit ćete male košarice od čokolade koje možete puniti po želji. 
Male balone napušite i umočite ih u otopljenu čokoladu. Kada se ohladi i stvrdne, uklonite balone i dobit ćete male košarice od čokolade koje možete puniti po želji. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Stari, suhi kruh ponovno će postati mekan ako ga zamotate u čistu kuhinjsku krpu i ugrijete u mikrovalnoj. 
Stari, suhi kruh ponovno će postati mekan ako ga zamotate u čistu kuhinjsku krpu i ugrijete u mikrovalnoj. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Ljusku kuhanih jaja lakše ćete oguliti ako u ključalu vodu dok se jaja kuhaju, dodate malo octa. 
Ljusku kuhanih jaja lakše ćete oguliti ako u ključalu vodu dok se jaja kuhaju, dodate malo octa. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Ako vam se zgrudao šećer u posudi, dodajte komade bijelog kruha koji će na sebe povući vlagu i otpustiti zrnca šećera
Ako vam se zgrudao šećer u posudi, dodajte komade bijelog kruha koji će na sebe povući vlagu i otpustiti zrnca šećera
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Kako biste dobili više limunova soka, stavite limun u mikrovalnu nanajveću temperaturu 10-15 sekundi. To će biti dovoljno da se sok oslobodi.
Kako biste dobili više limunova soka, stavite limun u mikrovalnu nanajveću temperaturu 10-15 sekundi. To će biti dovoljno da se sok oslobodi.
Foto: Shutterstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Ako nemate dovoljno vremena da meso dovoljno odleži u marinadi, dodajte joj crno vino koje će brže prodrijeti u meso i ubrzati postupak. 
Ako nemate dovoljno vremena da meso dovoljno odleži u marinadi, dodajte joj crno vino koje će brže prodrijeti u meso i ubrzati postupak. 
Foto: Pixabay
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Ako nemate vremena niti mjesta u hladnjaku za ohladiti pića, boce pića stavite u kante s vodom u koju ste dodali sol jer će sol spustiti temperaturu vode i brže je ohladiti. 
Ako nemate vremena niti mjesta u hladnjaku za ohladiti pića, boce pića stavite u kante s vodom u koju ste dodali sol jer će sol spustiti temperaturu vode i brže je ohladiti. 
Foto: Thinkstock
Share
Podijeli
Facebook Twitter

Ne propustite

Russian invasion of Ukraine
Video sadržaj
ALARM IZ VOJSKE

Šef britanske vojske poslao ozbiljno upozorenje: 'Cijelo društvo mora biti spremno'

German Chancellor Merz attends press conference, following a government coalition board meeting, in Berlin
Video sadržaj
ZAOKRET

Njemačka mijenja smjer: Što je to smislio Merz?

Susret Malmoa i Dinama u 3. kolu Europske lige
Video sadržaj
ZIMSKI MERCATO

Trostruki prvak Europe ponovno kupuje na Maksimiru? Žele hit-igrača plavih

Beograd: Utakmica desetog kola Turkish Airlines Eurolige između KK Partizan Mozzart bet i KK EA7 Emporio Armani Milan
Video sadržaj
2
SKANDALOZNO FINALE

Slavni Srbin: Mislio sam da će nas Hrvati poubijati, da će nas podaviti kao mačiće!

1/