Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na YouTubeu

Ovo su djevojke koje vam šapću nježnosti, maze i glume svađu, a sve to preko ekrana

Screenshot
03.12.2018.
u 09:29

Ovakvi videi imaju preko milijun pregleda, a mnogi u njima traže bijeg od samoće

U posljednje vrijeme sve veći hit su ASMR videi koji imaju umirujuću funkciju, a u rubrici "Girlfiend Roleplay" jedan od najpopularnijih je ona na kojoj se djevojke snimaju dok se pretvaraju da pričaju s dečkima. U kameru šapću nježnosti, glume svađu i prstima maze ekran. Neki videi su toliko popularni da imaju preko milijun pregleda. 

- Kad sam otkrio ove videe, prvo sam pomislio da su jako neugodni, no onda sam u njima počeo uživati rekao je Guus Voorham koji je uzeo isječke iz različitih videa i stvorio sasvim novu djevojku iz svojih snova. Napravio je i dokumentarac o tome jer je, tijekom studiranja bio fasciniran igrom uloga. Kako bi bolje razumio razliku između stvarnosti i fikcije, pohađao je satove filozifije i rodne studije. Za svoj prvi veliki filmski projekt angažirao je volontere s fakulteta te je želio pokazati da se, i tijekom igranja uloga, mogu stvoriti prava prijateljstva. Njegova fascinacija stvarnim i lažnim odnosima dovela je i do opsežnog istraživanja usamljenosti koja je, kaže Guus, sve veći zdrastveni problem u Nizozemskoj, piše Vice.

U dokumentarcu koji je nazvao "Alone Together" progovorio je o pozitivnim i negativnim stranama ovog fenomena. Rekao je da bi žene mogle početi zarađivati od muške usamljenosti, ali kad je počeo uređivati dokumentarac, uočio je nježnu i slatku stranu svega toga. Posebno ga je dirnuo video u kojem mlada plavuša govori u kameru koliko joj gledatelj znači i to radi, jako, jako uvjerljivo. Guus je rekao:

- U glavi sam si zamislio da je to snimala dok je bila sama o sobi i razmišljala o bivšem dečku. Možda je u videu izrekla sve stvari koje mu nije htjela reći uživo. 

Dodao je da sve žene pokušavaju ostvariti prisnost i povezanost sa svim gledateljima. Kaže da je to nelagodno kad se promatra sa strane, ali i da se žene dijelom degradiraju jer ih se predstavlja na staromodan način, kao osobe koje nemaju pametnijeg posla, nego cijelo vrijeme čekaju doma dečka ili supruga uz riječi:

- Žao mi je, zaspala sam dok sam te čekala. Nema veze što kasniš, uvijek ću biti tu za tebe. 

U dokumentarcu nije jasno pokazano što žene stvarno misle o ovom fenomenu, a Guus to planira prikazati u nastavku u kojem će ženama iz videa dati mogućnost da objasne zbog kojih su motiva počele snimati takve videe. Guus kaže:

- Mnoge će vjerojatno reći da ova igra uloga nema nikakve veze s njihovim privatnim životom. Ipak, iako one to ne povezuju s onim što se njima događa, vjerujem da muškarci drugačije gledaju na to. Kad se seksate s nepoznatom osobom, često nedostaje intimnosti. Ljudi koji gledaju ove videe mogu iskustiti intimnost i povjerenje s drugom osobom, iako je nisu upoznali, a to je ono što je stvarno fascinantno. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Sanky
14:11 03.12.2018.

.... vrijeme je za neki smak svijeta ,.... nije dugo bio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije