Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ups!

Ovo su 4 najčešća problema u svakoj vezi. Evo kako ih riješiti...

Par tipka na mobitelima
Foto: Thinkstock
1/2
29.03.2016.
u 14:07

I dok svaki par ima neke svoje prepoznatljive obrasce ponašanja koji mogu u nekom trenutku dovesti do eskalacije u odnosima, postoje neke uobičajene pogreške u svakoj vezi koji najčešće uzrokuju probleme...

Svaka veza nailazi na probleme. Nije to ništa neuobičajeno, ali bitno je znati kako im doskočiti i krenuti dalje. 

I dok svaki par ima neke svoje prepoznatljive obrasce ponašanja koji mogu u nekom trenutku dovesti do eskalacije u odnosima, postoje neke uobičajene pogreške u svakoj vezi koji najčešće uzrokuju probleme...

Kritiziranje

Upiranje prstom u partnera kada napravi nešto pogrešno, a s namjerom da se upozori na pogrešku, nije tako strašno kao kada partnera učestalo kritizirate zbog neke njegove osobine. Nemojte odmah napadati partnera, već sjednite i mirno razgovarajte o problemu koji vas muče. Samo upiranje prstom neće dovesti do rješenja  problema. Žene češće kritiziraju. 

Obrana

Često partneri koji su napadnuti kritikama, zatvaraju krug i stavljaju se u obrambeni položaj. Nerijetko se partner kojeg se kritizira automatski brani i niti ne doživljava što mu partner pokušava reći i ukazati na problem. Podizanje obrambenog zida glavni je cilj "napadnutog partnera", pri čemu često izostaje i samo uviđanje i rješenje problema. Dajte si prostora i razmislite malo, možda ste zaista nešto napravili što vašem partneru ili partnerici smeta, a što biste jednostavno mogli ispraviti ili promijeniti. Ako želite...

Uzdizanje

Partneri su individue koji su odlučili svoj životni put negdje spojiti i zajedno koračati u nekom smjeru. Ipak, to ne znači da se na tom putu treba uzdizati, odnosno, degradirati onog drugog. U vezi biste trebali biti ravnopravni, ali i ostati svoji. Muškarci su ti koji češće degradiraju svoje partnerice. 

Psttt...

Utišavanje partnerice i prekidi razgovora ono je što češće u vezi rade muškarci. Na taj način svojim partnericama zapravo poručuju: Ne zanima me što pričaš... Jedan je od najčešćih problema u vezi, a gubitak interesa za uobičajene teme sa svojom izabranicom nerijetko u konačnici može dovesti i do prekida veze. 

>>TOP 5 znakova da nije spreman za ozbiljnu vezu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije