Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudno, ali funkcionira

S ovih šest trikova vaš će mozak raditi brže i bit ćete pametniji

tuširanje
Foto: Thinkstock
07.01.2015.
u 20:00

Tuširajte se zatvorenih očiju, plešite, kupujte te tako vježbajte svoj mozak

Koliko vam se puta dogodilo da vam ništa ne ide od ruke. Osramotili ste se na poslovnom sastanku jer niste rekli najbitniju stvar, zaboravili ste nahraniti susjedovu mačku, ostavili mobitel u hladnjaku, izašli ste iz kuće, a niste isključili glačalo za rublje...

Svi smo mi nespretni na neki način i zaboravljamo što nam je činiti, no i to se može spriječiti vježbanjem mozga. Ovo je šest trikova koji će vam pomoći da budete pametniji:

1. Tuširajte se zatvorenih očiju. Tražite šampon, gel za tuširanje i na taj način ćete razviti svoja osjetila.

2. Plešite! Plesni pokreti aktiviraju mali mozak koji luči proteine koji pomažu neuronima da budu učinkovitiji.

3. Ponašajte se kao ljevaci. Ili ako ste već ljevak, prebacite stvari u desnu ruku. Obavljanjem stvari koje inače činite desnom rukom sada radite lijevom, poput pranja zubi, i na taj način vaš mozak već naučenu aktivnost uči iz početka.

4. Igrajte Ping Pong! Stolni tenis poboljšava ručno-očnu koordinaciju te jača socijalnu interakciju.

5. Kupujte! Iako će vas to koštati, kupovina je zapravo jako dobra aktivnost za mozak jer osim što se fizički umarate, vježbate mozak s obzirom da morate puno razmišljati, komunicirati s ljudima, kalkulirati...

6. Postanite klaun! Učenje žongliranja lopticama povećava neka područja mozga te poboljšava motoričke aktivnosti i prostornu orijentaciju te na taj način budi uspavane dijelove mozga.

>> Zašto je većina ljudi desnoruka?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije