Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tako lako

Ovo je riječ koja može spasiti vašu vezu

Par
Foto: Thinkstock
1/5
19.11.2015.
u 08:40

Kako ne biste svoju vezu doveli u pitanje, barem ne radi ovakvih stvari, pokažite voljenim osobama koliko vam je stalo do njih. I ako mislite da je za to potrebno mnogo truda i energije, varate se.

Cijeniti nečiji rad, trud, postupke i namjere...

To ima puno veći učinak nego što biste možda i mogli pomisliti. Uputiti nekome osmijeh ne košta ništa, a znači jako mnogo.

Jesmo li se zaboravili smijati? 

Sve češće na ulicama, uredima ili u trgovačkim centrima na licima ljudi možemo iščitati gotovo samo brigu i tragove stresa. I stres na poslu, užurbana svakodnevica, gomila obveza i problema, i uza sve to i nerazumijevanje osoba u našoj okolini jako utječe na naš privatni život i odnose. 

Kako ne biste svoju vezu doveli u pitanje, barem ne zbog ovakvih stvari, pokažite voljenim osobama koliko vam je stalo do njih. I ako mislite da je za to potrebno mnogo truda i energije, varate se. 

Dovoljno je u pravo vrijeme, iskreno i s pravom namjerom, izgovoriti samo jednu riječ: Hvala!

Nitko nije savršen i svatko od nas ima svoje "mušice" i teške trenutke, ali ako malo češće počnete ljudima oko sebe izgovarati "hvala" i popratite to pokojim osmijehom, uvidjet ćete kako se percepcija o vama mijenja, a i vi ćete sami biti mnogo sretniji, a odnosi između vas i partnera opušteniji i ispunjeniji. To sa sobom nosi manje stresa, ali i lakoću rješavanja problema. I može spasiti vašu vezu, koja bi u nekim drugim okolnostima i pod pritiskom stresnih situacija i svakodnevne kolotečine, u neko doba mogla propasti. 

Naučite cijeniti male stvari i trud koji ulažu osobe oko vas, nemojte ih podcjenjivati. Na taj ćete način razviti i više suosjećanja za odnose, rad i društvo oko sebe, a međuljudski odnosi drastično će se promijeniti na bolje. 

Zahvalnost oslobađa sreću

Istraživanja su pokazala da osobe koje pokazuju zahvalnost drugima "oslobađaju" osjećaj sreće kod obje strane. Mnoge se stvari danas uzimaju zdravo za gotovo, odnosno "podrazumijevaju se", ali ipak, i to što se podrazumijeva netko treba napraviti. I uložiti u to određeno vrijeme. I energiju. I za to bi trebao dobiti barem jednostavno: Hvala!

Kada je riječ o vezama, mnogi parovi uđu u kolotečinu nakon nekog vremena i u jednom trenu se zapitaju: U čemu je problem? Gdje je nestala ljubav? Svaku vezu treba graditi, u nju ulagati. Ma koliko se trivijalnim činilo zahvaliti partneru jer je skuhao ručak, možda biste baš to trebali napraviti. Umjesto da "podrazumijevate" da će supruga, primjerice, očistiti kupaonicu i skuhati ručak, kada to napravi, pokažite joj da cijenite taj njen trud i to što taj dio posla niste morali napraviti vi. Isto vrijedi za oba spola i sve one male i velike stvari koje će netko od vas napraviti. 

>>5 načina kako veza uništava zdravlje

>>5 stvari koje možete napraviti bolje u vezi. Već danas...

Komentara 2

Avatar AntiFašist_AntiKomunist
AntiFašist_AntiKomunist
10:28 19.11.2015.

Nikad, nikad i baš nikad ne slušati savjete o vezama koje vam daje žena, to je siguran put u kraj veze.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
09:19 19.11.2015.

4 čarobne riječi - Molim, Hvala, Izvoli, Oprosti. to smo učili u 4 razredu osnovne. mnoge bi trebalo poslati da ponove razred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije