Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite na ponašanje

Umiljavate se šefu? Postoje stvari koje na poslu ne smijete raditi

Ured
Foto: Thinkstock
20.01.2014.
u 14:26

Ako ste jedna od onih osoba koje pričaju jako glasno, možda biste trebali razmisliti da ubuduće malo stišate glas

Kako se ponašate u okruženju svojih kolega na radnom mjestu? Postoje neke stvari koje su "zabranjene", a listu pet stvari koje bismo trebali izbjegavati raditi na poslu objavio je portal TOI. S obzirom da na radnom mjestu provodimo poprilično vremena, dobar odnos s kolegama uvelike će olakšati vaše dane.

1. Ne pričajte glasno

Možda su mnogi pozivi tijekom radnog dana sastavni dio vaše poslovne svakodnevnice. Ako ste jedna od onih osoba koje pričaju jako glasno, možda biste trebali razmisliti da ubuduće malo stišate glas. Glasno razgovaranje na telefon može biti iritantno i može ometati vaše kolege u njihovom obavljanju posla. Možda vam to nitko iz ureda neće reći, ali moguće je da vas smatraju lošim kolegom.

2. Ne tražite najboljeg prijatelja na poslu

Profesionalni odnos treba jasno razdvojiti od privatnog. Nemojte tražiti najboljeg prijatelja među kolegama s kojima radite. To može imati utjecaja na vaš rad i stvoriti određenu dozu neugode.

3. Ne umiljavajte se šefu

Može vam se činiti kao dobra ideja u napredovanju na poslu, ali nakon dužeg vremena vaše kolege će vas sigurno gledati drukčije.

4. Ne gledajte u monitor od kolega

Ovo je zasigurno jedna od najiritantnijih navika koju netko od kolega može imati, ali bez obzira na to, jedna je od onih koje se tako često ponavljaju. Pogledavanje u monitor vaših kolega, pokušaj da pročitate neki mail ili da otkrijete koje internet stranice vaš kolega ili kolegica pregledava za vrijeme radnog vremena, ne samo da je zadiranje u osobni prostor osobe, već se radi i o određenoj vrsti nepoštivanja.

5. Ne raspravaljajte o plaćama s kolegama

Rasprave ili ispitivanja o plaćama kolega spada u veliki NE! Ovo je tema u koju se ne biste trebali upuštati niti kada vas pokušaju drugu uvesti u taj razgovor. Distancirajte se i ogradite od ove teme za razgovor, piše TOI.

>>Za povišicu i napredovanje morat ćete najprije olakšati posao svom šefu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije