Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalom na Katschbergu

Ovo je omiljeno skijalište za obitelji s malom djecom

Katscshberg
Foto: http://www.katschberg.at
1/3
29.11.2013.
u 14:21

Skijalište je u potpunosti prilagođeno najmlađima koji na raspolaganju imaju nekoliko igrališta na snijegu, a i posebne vučnice na stazama.

Skijalište Katschberg smjestilo se u regiji Lungau u Austriji i omiljeno je ski odredište za obitelji koje vole provoditi dane na snijegu sa svojim najmlađima.  Katschberg se uglavio na granici Koruške i Salzburga,  300-tinjak kilometara od Zagreba.

Skijalište je u potpunosti prilagođeno malim skijašima. Nekoliko je igrališta za djecu kojima su namijenjene posebne vučnice, a šarene maskote na stazama raspoređene su kao prepreke oko kojih mališani rade svoje prve slalomske zavoje. Maskota je skijališta plavo nasmijano srce.

No, na Katschbergu su mislili i na one malo veće skijaše pa je ponuda luksuznih obiteljskih hotela iznimno bogata s igraonicama za klince i brojnim bazenima i wellnessom za njihove roditelje.

Kako stići?

Katschberg se nalazi tik do autoputa Tauern (A10), a oko skijališta je niz mjesta koja nude smještaj. Najpoznatija su sela, uz smještaj na stazama,  St. Michalel i St. Margarethen.  Od Zagreba je skijalište udaljeno oko 300 kilometara, a od Rijeke 270 km. Za dolazak će vam biti nužne vinjete, a naplaćuje se i prolaz kroz tunel Katschberg.

Skijaške staze

Skijalište Katschberg prostire se na dva vrha, Ainecku (2.220 m) i Tschanecku (2.030 m). Između vrhova nalazi se mjesto Katschberghöhe (1.641 m) na kojem se možete smjestiti uz nešto dublje posezanje u novčarku.

Skijati se može na oko 60 kilometara staza, od kojih su većina crvene, a ima i 10 klilometara crnih staza za one najzahtjevnije. Staze se protežu na visini od 900 - 2.030 metara, a za bezbrižno skijanje tu je više od 500 modernih topova za umjetni snijeg.

Avanturiste će zanimati da postoje i četiri off-road staze.

Uz skijanje, u ponudi je sanjkalište za cijelu obitelj i to na stazi koja je osvijetljena pa se može sanjkati i po noći, uz klasičnu ponudu noćnog skijanja. 

Može se i klizati, sanjkati uz vuču konja, voziti u kočiji,  hodati s krpljama.. 

Cijene

Cijene šestodnevnog ski-passa kreću se oko 200-tinjak eura, a za 240 eura u srcu sezone mogu se kupiti i regionalne skijaške karte u Austriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije