Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bi li vam palo na pamet?

Ovo je odličan razlog zašto biste svoje lice trebali trljati limunom

Lice i lumun, žena, njega lica, akne
Foto: Thinkstock
29.02.2016.
u 07:00

Možete iscijediti sok limuna u zdjelu i njime natopiti blazinicu.

Masna koža i začepljene pore često rezultiraju bolnim, neugodnim aknama koje nerijetko ostavljaju ožiljke na licu. 

Kako biste to spriječili, trljajte kožu lica s limunom. 

Možete iscijediti sok limuna u zdjelu i njime natopiti blazinicu. Zatim iscijedite višak soka limuna i istrljajte blazinicom područje kože koje je zahvaćeno aknama. Ostavite da se tretirano područje kože osuši, oko desetak minuta. Nakon toga isperite lice s vodom i osušite s čistim ručnikom. Postupak ponavljajte dvaput na dan. 

Limun i med

Sok od limuna možete pomiješati i s, primjerice, medom i na taj način dodatno nahraniti svoju kožu. Oba sastojka dobro promiješajte u posudi i smjesu prstima nanesite na područje kože s aknama i ostavite da djeluje pet minuta. Nakon toga kožu isperite vodom  i osušite čistim ručnikom. Postupak ponavljajte jednom na dan. 

Limun i bjelanjak

Pomiješajte jedan bjelanjak i dvije jušne žlice soka od limuna. Smjesu razdijelite u tri dijela. Prvi dio nanesite na kožu i ostavite pet do sedam minuta, a zatim  nanesite drugi dio smjese. Ponovite postupak i s trećim dijelom. Nakon pet do sedam minuta očistite kože s toplom vodom  i osušite.  Ponavljajte redovito po potrebi. 

Limun i jogurt

Pomiješajte limun i jogurt da dobijete pastu. Nanesite rukama na područje s aknama, ostavite par minuta da djeluje. Zatim isperite toplom vodom i osušite. Ponavljajte redovito po potrebi. 

>>Voda održava kožu lica mladom, ne kreme protiv starenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije