Ovo je hrana koja će se u vrućim danima lako pokvariti i može uzrokovati trovanje
Sladoled je često uzrok trovanja hranom, kao i mljeveno meso i jela u kojima se ono upotrebljava (pite, burek, lazanje).
Komentari 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
balkanska js zabluda da se ljudi truju od lose uskladistenih jaja. u zapadnom svijetu trgovine jaja ne drze u friziderima, na trznicama jaja stoje na standovima na suncu (vidio na svoje oci u australiji), ljudi u domovima drza jaja u izbama (spajzama), ali postoji ogromna razlika - oni prodaju svjeza jaja. kod nas oni koji prodaju svjeza jaja (bake na placevima) moraju placati regule donesene zbog trgovackih centara koji moraju drzati jaja na hladnom kako bi im produzili rok jos koji dan.