Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogubne navike

Ovisni o kupnji? Zapisujte misli umjesto peglanja kreditne kartice

šoping
Pixsell
27.09.2011.
u 19:06

Najčešće su samosabotaže ostavljanje poslova za kasnije, neumjereno prejedanje ili svađe s partnerom

Loše navike, koliko god na prvu bezazleno izgledale, mogu vam upropastiti život i spriječiti vas u ostvarenju vaših snova. Na to upozoravaju stručnjaci, naglašavajući da se razlozi samosabotaže često nalaze u sumnjama zaslužujemo li ono što želimo i strahu da nećemo uspjeti adekvatno odgovoriti na povećana očekivanja, ali i da će nas potencijalni uspjeh izolirati od prijatelja i obitelji. Ključno je u prevladavanju samosabotaže utvrđivanje njezina podrijetla. 

Najčešće su samosabotaže ostavljanje poslova za kasnije, neumjerena kupnja, prejedanje nakon što vaga pokaže željenu težinu, neprestano kašnjenje i neprestane svađe s partnerom. 

Svaku od njih treba osvijestiti, suočiti se s istinom koja nije ugodna i zauvijek je riješiti. 

Osobe koje stalno odgađaju odrađivanje nekih poslova za poslije najčešće su opterećene time što drugi misle o njima. Rješenje je natjerati se posao odraditi odmah, a ne ostavljati ga za kasnije. 

Nepromišljeno i impulzivno šopingiranje jedan je od načina prikrivanja negativnih osjećaja, tvrde psiholozi, dodajući da time osoba pokušava otupiti osjećaj dosade i praznine. Rješenje je – zapisivati osjećaje, a ne kupovati. Prejedanje nakon što se postigne željena težina govori o nesigurnosti koja muči tu osobu. Rješenje je u pronalaženju odjeće koja će naglasiti tjelesne prednosti, a samouvjerenost se podiže i ako na papir napišete svoje dobre osobine i atribute. Kašnjenje može biti izraz bunta i osvete onima koji vas prisiljavaju da se uklopite u njihov ritam ili otpor prema poslu, ako stalno kasnite na radno mjesto. Rješenje je u promjeni ili prijateljstva ili posla, ili jednostavno prilagodba i kontrola situacije. Stalne svađe s partnerom govore o strahu od bliskosti i potpunog otvaranja jer se bojite da vas, nakon što vas upozna, neće voljeti. No to je pogrešno jer su svađe daleko pogubnije od bliskosti i iskrenosti s partnerom, upozoravaju stručnjaci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije