Ovih 5 namirnica stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli
Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle
Komentari 14
Štetan je i svježi zrak
Štetno je i uzimanje i davanje mita, ali o tome ne obaviještavate političare? Zašto ne. Nego sirotinji govorite da nije pametno jesti kamenice, plus ako slučajno polude od gladi da meso koje nisu vidjeli tko zna od kada ne bi slučajno konzumirali sirovo, jer im je možda iskopčana struja ili plin, a za drva nemaju. Pa zar autor: večernji.hr misli da su ljudi toliko idioti da će slušati kopirane savjete. Zašto taj genijalac nije napisao kako se to točno dinja čisti.
Urednici portala, dabogdavam ovakvi novinari djecu odgajali!
To je prepisivanje bez ikakva smisla s raznih portala. Ako isto tako prepisuju i ostalo: vanjsko politicke clanke ili razne vazne gospodarske teme sto je vrlo vjerojatno mozemo poceti zaliti za nekadasnjim strasnim udbaskim novinarstvom. Citala sam puno novina ovakvihakvih i jos puno gorih besmislica nije bilo
"Darin Detwiler, stariji koordinator koordinator..." Hahahahaha....
"Stručnjaci nikad ne bi jeli kamenice, osim kad su besplatne!
Kad jedem dinju, uvijek je dezinficirana rumom ili konjakom!
nikad neću odustati od dinja i od kamenica koje se jedu sa puno limuna, jer limun je prirodno dezinfekcijsko sredstvo
sad je vrijeme za clanak "Clanke ovih 5 vecernjakovih "novinara" strucnjaci iz podrucja teme clanka nikada ne bi citali". Ne samo da su prijevodi clanaka prepisanih s interneta katastrofalni, jos gori od prijevoda RTL-a I Nova-tv (bio sam doma u Zagrebu prije par tjedana i nisam mogao vjerovati koliko su prijevodi losi), nego su tzv clanci gramaticki i pravopisno na nivou ucenika nizih razreda osnovne skole gornji vakuf.
Zanimljivo je i to, ako je istina što piše u članku, da su svi ti navedeni "stručnjaci" zaposleni u SAD-u, najvećoj svjetskoj prijestolnici smeća od hrane, koju još i uporno pokušavaju proširiti po cijelom svijetu kroz GMO i ostalo smeće, uništavajući autohtone vrste biljaka i životinja. Ispričavam se Amerikancima koji su stradali pod vlastitom čizmom zato što razmišljaju kao ja.
dinja me potpuno zbunila...
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
"Dinja sadrži fosfor, kalcij, kalij, magnezij i vitamine. Zahvaljujući visokom sadržaju vode (oko 88%), niskom sadržaju šećera (oko 11%) i ugodnom mirisu i ukusu, idealno je ljetno osvježenje. Kalij i voda iz dinje potiču rad bubrega, a ovi slatki plodovi, koji spadaju u skupinu tikvenjača, pomažu reguliranju tlaka, zbog vlakana koje sadrže olakšavaju probavu i ublažavaju nadutost. Snažni antioksidansi koje dinja sadrži, vitamin C i beta-karoten, pomažu očuvanju zdrave kože i nastanku preplanulog tena u ljetnim mjesecima. Kalij, uz natrij glavni elektrolit tijela, ima ulogu reguliranja krvnog tlaka, a u sinergiji sa velikom količinom vode ( preko 90%) koju dinja sadrži, pomaže detoksikaciji organizma putem bubrega. Ako imate problema s viškom kilograma, dinja je idealan izbor u vrućim ljetnim danima jer nutrijenti u ovom plodu mogu pomoći pri mršavljenju regulirajući probavu i potpomažući eliminaciju toksina iz organizma, a vlakni su "zaslužni" za dugotrajniji osjećaj sitosti. Dvije šalilce sjeckane dinje dovoljno je pojesti na dan, preporučuju nutricionisti, a u toj količini dinja sadrži samo 120 kalorija pa je jedite bez grižnje savjesti." -------- Ovo je citat iz Večernjakovog članka od pred točno godinu dana, a po preporuci, kako kazuje članak, nutricionista.