Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovi hrvatski burgeri s razlogom su uvršteni među TOP 50 najboljih u svijetu

Submarine
Foto: Promo
1/8
PR
Autor
PR članak
01.09.2023.
u 08:10

Submarine je do danas izrastao u snažan domaći brend, a kao sinonim za vrhunske craft burgere djeluje na čak 17 lokacija diljem Hrvatske uz najave daljnjeg širenja

Kada je riječ o gastronomiji i hrani općenito, dobra stara izreka „ukusi se razlikuju“ dolazi do izražaja kao u nijednoj drugoj temi. No jedno je sigurno – bez obzira na generalne preferencije, svakome je teško odoljeti vrhunskom, sočnom burgeru. U ovom planetarno popularnom specijalitetu već desetljećima podjednako uživaju i veliki i mali, a danas i vegetarijanci i vegani koji na izbor imaju čitav niz plant based burgera kakvi ni najveće mesoljupce ne ostavljaju ravnodušnima. Kao zemlja strastvenih gurmana, Hrvatska je također dom vrhunskih burgera, posebno zahvaljujući jednom domaćem lancu, čiji su restorani prepoznati kao mjesto na kojem se može kušati jedini hrvatski burger koji je uvršten u TOP 50 na svijetu! Riječ je o Submarineu, omiljenom domaćem lancu craft burgera, čiji su premium gourmet proizvodi, pojačani popularnim signature krumpirićima i superfood salatama, zaslužili titulu najboljeg domaćeg restorana prema Wolt Awardsu 2023. za lokacije u Zadru i Rijeci te mjesto na  popisu 1000 najbrže rastućih tvrtki koje je objavio Financial Times za 2020. godinu. Koja je tajna njihova uspjeha, saznajte u nastavku.

Zapravo uopće nije tajna…

Imajući u vidu da je Hrvatska zaista zemlja s privilegijom izuzetnih klimatskih uvjeta i prirodnih bogatstva te samim time i zemlja u kojoj se uzgajaju neke od najkvalitetnijih prehrambenih namirnica, lako je zaključiti da iza slasnih aroma i okusa Submarine burgera i salata prvenstveno stoje probrani proizvodi lokalnih OPG-ovaca iz svih krajeva zemlje. E sad, kako ekipa Submarinea priprema svoje jedinstvene signature umake koji svakom jelu iz njihove kuhinje daju vlastiti identitet i osobnost ipak mora ostati „mala tajna velikih majstora“, no jedno je sigurno – za svježinu, sočnost i kvalitetu svake namirnice brinu predani domaći proizvođači. Zahvaljujući tome svaki zalogaj priča svoju vlastitu priču, a da gosti u njima itekako uživaju i to prepoznaju, najbolje govori činjenica da je Submarine u 2021. godini u Hrvatskoj pripremio gotovo milijun burgera.

Štoviše, Submarine je do danas izrastao u snažan domaći brend, a kao sinonim za vrhunske craft burgere djeluje na čak 17 lokacija diljem Hrvatske uz najave daljnjeg širenja. Submarine tako planira društvu od preko 200 zaposlenika raspoređenih u 11 zagrebačkih restorana, tri restorana u Splitu, dva u Rijeci te jednom restoranu u Zadru, pridružiti pojačanja na novim lokacijama u Rovinju, Puli, Dubrovniku i Opatiji. Najbolje proizvode s hrvatskih farmi, spojene u jedinstvenim signature burgerima, salatama i krumpirićima, gosti Submarinea mogu kušati i van granica Hrvatske, točnije u Rumunjskoj. Uz tri restorana u Bukureštu, otvorena 2021. godine, za otvorenje u 2023. godini u najavi su još tri restorana u Rumunjskoj te dva restorana u Češkoj.

Foto: Promo

S hrvatskih farmi i oranica u ogled s globalnom konkurencijom

Među 100% autohtonim i u potpunosti lokalno uzgojenim namirnicama bez aditiva, arome Dalmacije predstavlja domaća panceta iz Drniša, dok s plodnih slavonskih oranica stiže selekcija najsvježijeg povrća iz uzgoja dokazane kvalitete. A da je riječ o još jednoj idealnoj kombinaciji Slavonije i Dalmacije itekako dobro znaju oni koji su se upoznali sa Submarine best sellerom – Smokehouse burgerom. Za savršeni okus, ali i najkvalitetniju nutritivnu vrijednost sireva brinu domaće mljekarnice, predvođene mljekarom Bohnec smještenom pokraj Ludbrega, dok prepoznatljiva sočna 100% domaća junetina stiže s hrvatskih farmi kao što je primjerice farma Reškovec, smještena nedaleko od Žumberka.

Na zadovoljstvo gostiju koji preferiraju vegansku prehranu, za ukusni tofu brine tvrtka Sana delikatese, dok se u suradnji s tvrtkom Forum orgo pripremaju jedinstvene Submarine pljeskavice od povrća, koje u kombinaciji s ostalim proizvodima lokalnih OPG-ova garantiraju nezaboravne okuse za sve gurmane. Naravno, Submarine burgere i figurativno i doslovce zaokružuje prepoznatljivo svježe pecivo čiju recepturu također moramo zadržati obavijenom velom tajne, no off the record vam možemo reći da je riječ o jednom sjajnom pekaru iz okolice Zagreba.

Foto: Promo

Od rapsodije okusa domaće junetine, pancete, tofua, povrća i umaka ukomponiranih u jedinstvenom brioche pecivu, popularniji su samo legendarni ručno rezani lički krumpirići iz proizvodnje Agrovelebita, posebice u kombinaciji s kremom od istarskog tartufa. Ova dva sastojka skupa čine jedan od najvećih hitova, ne samo na meniju Submarinea, već na cijeloj domaćoj craft sceni, a to su jedinstveni Truffle Grana Padano krumpirići.

Recept za užitak je jednostavan – zagrizi lokalno

Sukladno svemu navedenom, svaki signature proizvod na meniju Submarinea, ima svoj vlastiti karakter koji u potpunosti zaokružuje ono najkvalitetnije i najukusnije iz domaćih vrtova i farmi. Zahvaljujući beskompromisnoj kontroli, predanosti i pomnom odabiru svakog zasebnog elementa uz krajnje izbjegavanje svih tipova aditiva, GMO-a, bojila te drugih štetnih sastojaka, ovi su proizvodi povrh svega po svojoj kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti i daleko zdraviji odabir u odnosu na neke druge, brže i masovnije opcije. Štoviše, Submarine jednako misli i na vas, kao i na OPG-ovce od kojih nabavlja sve potrebne namirnice, zbog čega godišnje ulaže više od milijun kuna za potrebnu logistiku, prijevoz i skladištenje namirnica u strogo propisanim uvjetima. S obzirom na to da je riječ o maksimalno optimiziranom opskrbnom lancu, Submarine pritom izuzetno vodi računa i o ugljičnom otisku, koristeći najmodernije tehnologije i materijale. Stoga, kada uživaš u Submarine burgerima, salatama i krumpirićima, bilo u jednoj od 17 lokacija diljem Hrvatske, bilo iz udobnosti svoga doma preko Glova ili Wolta, znaš da uživaš u proizvodima provjerenog porijekla i kvalitete, ali i imaš poprilično dobar dojam o tome zašto upravo Submarine nudi jedan od 50 najboljih svjetskih burgera prema britanskom turističkom portalu Big7 travel.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?