Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugodnije putovanje

Ovaj zrakoplov iz europske tvornice spriječit će 'jet lag'

Airbus
Foto: Airbus
20.01.2016.
u 12:22

Tvrtka Fast Company izvijestila je da je Airbus dizajnirao A350, koji je obavio i svoje prvo slijetanje u SAD-u, kao dio flote Qatar Airwaysa.

Europski proizvođač zrakoplova Airbus najavio je nedavno da njihov model zrakoplova A350XWB, koji može prevesti 325 putnika, omogućuje putovanje kroz vremenske zone bez neugodnog ''jet laga''. 

Tvrtka Fast Company izvijestila je da je Airbus dizajnirao A350, koji je obavio i svoje prvo slijetanje u SAD-u, kao dio flote Qatar Airwaysa.

U zrakoplovu su LED svjetla koja mijenjaju boju na osnovi prirodnog sunčeva svjetla i održavaju cirkadijski ritam putnika te oni stižu na odredište bez osjećaja ošamućenosti, odnosno jet laga. 

Osim toga, putnici uživaju i u svježijem, filtriranom zraku koji se "čisti" svakih nekoliko minuta.

Inženjeri koji su radili na izgradnji ovog modela zrakoplova vođeni su time da terapija svjetlom, baš kao i svježi zrak, smanjuje neugodne posljedice jet laga, a u ovoj kombinaciji gotovo da ih i potpuno eliminiraju. 

>>Izumio kapsulu koja spašava živote putnika u padajućem zrakoplovu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar jebb
jebb
12:42 20.01.2016.

Nije "jet leg" nego "jet lag".

PO
ponor
12:44 20.01.2016.

Ili je 'džet leg' ili, 'jet lag', 'jet leg' nije nikako

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:56 20.01.2016.

Već vidim zrakoplov pun Hrvata članova SDP a SKJ .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije