Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovite strast

Ovaj savjet može vam pomoći da se ponovno zaljubite u partnera - i da sve bude kao na početku

Shuttershock
27.12.2020.
u 22:13

Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora s partnerom može pomoći da se par više zbliži, a strah može dodatno pojačati privlačnost.

Novinarka i autorica Marta Zaraska podsjetila je da pravo blisko partnerstvo između dvoje ljudi koji se vole može poboljšati i njihovo fizičko zdravlje i pozitivno utjecati na imunitet, duljinu života i na stanje organizma općenito. 

- Mnogo je načina i objašnjenja kako možemo poboljšati naše odnose i ljubavne veze - kaže Zaraska. Prema njoj, najbolji savjet koji se može dati parovima je da 'skupa isprobavaju nove stvari i ne dopuste da im se ponavljaju uvijek isti obrasci ponašanja'.

- Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora s partnerom može samo pomoći da se više zbližite - kaže Zaraska, a napominje i da 'strah može dodatno povećati privlačnost.'

I to, tvrdi, nije samo fraza. 

Foto: Shuttershock

Znamo da seksualno uzbuđenje uzrokuje fizičku reakciju u tijelu, no ponekad tijelo osjećaj straha i paniku (npr. u vožnji na vlaku smrti) pomiješa sa seksualnom privlačnošću - objasnila je Zaraska.

Idućih dana maglovito i tmurno. Malo je prerano, ali ima nade da neki imaju bijeli Božić

1/5

- To potkrepljuju i neka istraživanja - kaže ona i navodi jedno u kojem se od sudionike tražilo da dok se spuštaju po velikom toboganu u zabavnom parku ocijene privlačnost onih koji sjede do njih.

Istraživanje je otkrilo da su ocjene za privlačnost i kod muškaraca i kod žena bile više onima koji su više vremena proveli  u vožnjama.

- Dovoljno je pogledati neki strašniji film da vam strah koji osjećate uz partnera potakne uzbuđenje i leptiriće u trbuhu kakve ste možda imali kad ste ga prvi put vidjeli - rekla je Zaraska za Mind Body Green.

Šaljete li još uvijek čestitke za blagdane? Pogledajte kakve starinske čestitke darujemo uz Večernji list 13. prosinca! Baš kao nekada...

 

Komentara 1

MO
montello
17:37 28.12.2020.

ako nema ljubavi nema tu sreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije