Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovaj savjet može vam pomoći da se ponovno zaljubite u partnera - i da sve bude kao na početku

Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora s partnerom može pomoći da se par više zbliži, a strah može dodatno pojačati privlačnost.
27. prosinca 2020. u 22:13 1 komentara 437 prikaza
Foto: Shuttershock

Novinarka i autorica Marta Zaraska podsjetila je da pravo blisko partnerstvo između dvoje ljudi koji se vole može poboljšati i njihovo fizičko zdravlje i pozitivno utjecati na imunitet, duljinu života i na stanje organizma općenito. 

- Mnogo je načina i objašnjenja kako možemo poboljšati naše odnose i ljubavne veze - kaže Zaraska. Prema njoj, najbolji savjet koji se može dati parovima je da 'skupa isprobavaju nove stvari i ne dopuste da im se ponavljaju uvijek isti obrasci ponašanja'.

- Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora s partnerom može samo pomoći da se više zbližite - kaže Zaraska, a napominje i da 'strah može dodatno povećati privlačnost.'

I to, tvrdi, nije samo fraza. 

 | Autor : Shuttershock Foto: Shuttershock

Znamo da seksualno uzbuđenje uzrokuje fizičku reakciju u tijelu, no ponekad tijelo osjećaj straha i paniku (npr. u vožnji na vlaku smrti) pomiješa sa seksualnom privlačnošću - objasnila je Zaraska.

Idućih dana maglovito i tmurno. Malo je prerano, ali ima nade da neki imaju bijeli Božić

1 / 5
Snijeg u Delnicama

- To potkrepljuju i neka istraživanja - kaže ona i navodi jedno u kojem se od sudionike tražilo da dok se spuštaju po velikom toboganu u zabavnom parku ocijene privlačnost onih koji sjede do njih.

Istraživanje je otkrilo da su ocjene za privlačnost i kod muškaraca i kod žena bile više onima koji su više vremena proveli  u vožnjama.

- Dovoljno je pogledati neki strašniji film da vam strah koji osjećate uz partnera potakne uzbuđenje i leptiriće u trbuhu kakve ste možda imali kad ste ga prvi put vidjeli - rekla je Zaraska za Mind Body Green.

Šaljete li još uvijek čestitke za blagdane? Pogledajte kakve starinske čestitke darujemo uz Večernji list 13. prosinca! Baš kao nekada...

 

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati