Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Ovaj dio tijela zaboravljate namazati kremom sa zaštitnim faktorom, a ne biste trebali

Sunčanje
Foto: Thinkstock
1/3
28.07.2018.
u 09:13

Između 11 i 16 sati trebalo bi izbjegavati boraviti vani jer su tada sunčeve zrake najjače, savjetuju stručnjaci.

Sve su češća upozorenja od štetnosti UV zračenja na ljudsko zdravlje, prvenstveno kože, stoga ne čudi da sve više ljudi na direktno sunce ne izlazi prije no što kožu zaštite nekim sredstvom protiv štetnog UV zračenja. 

Dermatolozi upozoravaju kako kožu ne bismo trebali štititi samo kada idemo na plažu, već tijekom svakog izlaska iz kuće treba zaštiti otkrivene dijelove tijela. Ono što najčešće zaboravljamo zaštiti je koža na području oko očiju. Tu je najtanja i tu pogrešku ne bismo smjeli učestalo ponavljati. 

Ne treba zaboraviti na štetnost UV zračenja niti kada boravite u hladu. Svakako zaštitite lice kremom koja sadrži visoki zaštitni faktor, a možete koristiti i toniranu kremu koja sadrži zaštitni faktor. 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Neki proizvodi sa zaštitnim faktorom sadrže opasne kemijske sastojke pa ako ste u mogućnosti radije birajte prirodne proizvode, posebice za osjetljivu kožu i kožu djece. 

Između 11 i 16 sati trebalo bi izbjegavati boraviti vani jer su tada sunčeve zrake najjače, savjetuju stručnjaci. 

Imajte na umu da kremu za sunčanje obvezno treba nanijeti 30 minuta prije sunčanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije