Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgurala Singapur

Preokret na vrhu! Ova država sada ima najmoćniju putovnicu na svijetu

putovnica
Getty Images
04.12.2018.
u 14:13

Hrvatska se nalazi na 41. mjestu na popisu i omogućuje ulaz u 156 zemalja svijeta.

Putovnica državljana Singapura bila je najmoćnija putovnica na svijetu, no više nije tako.

Vlasnici singapurske putovnice mogu putovati u 166 zemalja svijeta bez vize, ali zbog brojnih međunarodnih sporazuma u posljednje vrijeme, kako to kod njih inače i bude, Ujedinjeni Arapski Emirati strelovito su dosegnuli vrh ljestvice s jednom zemljom "slobodnog ulaska" više.

To znači da oni koji imaju UAE putovnicu mogu putovati u čak 167 zemalja, što čini 84 posto svijeta, a do titule "najmoćnije putovnice" toj je zemlji trebalo tek dvije godine. 

GALERIJA Nekadašnja luksuzna zdanja danas propadaju

putovnica
1/39

Naime, u prosincu 2016. godine, bili su na 27. mjestu na portalu Passport Index, a danas je putovnica UAE na samom vrhu, piše Time out Dubai. Passport Index u vlasništvu Arton Capitala rangira putovnice 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda i šest regija Na vrhu popisa nalaze se putovnice zemalja s kojima možete ući u druge države bez vize i posebnih zahtjeva. 

Prvih deset zemalja, s čijim se putovnicama može putovati u najviše zemalja bez vize jesu Singapur, Njemačka, Danska, Švedska, Finska, Luksemburg, Francuska, Italija te Nizozemska. 

Hrvatska se nalazi na 41. mjestu i omogućuje ulaz u 156 zemalja svijeta. 

Ovaj uspjeh za UAE stigao je ubrzo nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati proglašeni drugom najsigurnijom zemljom na svijetu za turiste, a prva je Island.  Treće, četvrto i peto mjesto na listi najsigurnijih zemalja za posjet zauzeli su Singapur, Španjolska i Australija. 

VIDEO Kako se samo uspio provući? Pretjecao kamion pa u sekundi izbjegao izravan sudar

 

Ključne riječi

Komentara 51

5S
505.scrtom
14:42 04.12.2018.

Nikada, ama baš nikada mi nije trebala putovnica, pozdrav od Pakistanca..

AR
Artukovic
15:11 04.12.2018.

Poslije Marakeskog sporazuma nece ni trebati putovnice....

CA
Cafa
16:26 04.12.2018.

Nego kako stojimo s onim Kolindinim obećanjem da će nam srediti ukidanje vize za SAD ako ju izaberemo jer ima veze u NATO-u s obzirom da je ona njihov kadar? Ja sam glasao za nju pa ništa. Idu godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije