Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godine nisu važne?

Otkriveno kolika je razlika u godinama idealna za savršen brak

vjenčanje
Foto: Thinkstock
29.11.2014.
u 23:00

Istraživanje je pokazalo kako parovi s jednom godinom razlike u starosti imaju 3 posto više šanse za razvod od onih koji su podjednako stari

Puno je mogućih pokazatelja uspješnog braka poput financijske stabilnosti, djece i vremena koje par provede živeći skupa prije no što stupe u brak. Još jedan pokazatelj je i razlika u godinama. Što su partneri godinama međusobno bliže jedan drugom, to su veće šanse kako će ostati skupa.

Pokazalo je to istraživanje provedeno na više od 3.000 nedavno oženjenih i razvedenih Amerikanaca, javlja Business Insider.

Istraživanje je pokazalo kako parovi s  jednom godinom razlike u starosti imaju 3 posto više šanse za razvod od onih koji su podjednako stari. Šanse za razvod kod parova koje dijeli pet godina su 18 posto, a 39 posto kod parova u kojima je jedan partner stariji 10 godina.

Ako su vaši partner ili partnerica kojim slučajem 20 ili 30 godina stariji od vas, šanse za razvod prelaze 50 posto.

>> Razlika od 14 godina ipak kobna za njihovu ljubav

Komentara 19

ZD
Zdeslav
07:13 30.11.2014.

Ma nemaju godine veze, bitno je da se ljudi vole.Imam bezbrojne primjere oko sebe da neki brakovi traju i s velikom razlikom u godinama.A znam i brakove koji su istih godina, kao traju a ne podnose se i varaju.

NA
narod1
00:47 30.11.2014.

Totalne budalaštine. Poznato je da su žene ranije zrele i da je bolje ako je muškarac malo stariji. Žena ne treba ravnopravnost, ona treba muškarca koji će jojgolicati maštu i kojega će poštovati. Vršnjaka gleda više kao prijatelja Ne znamnam tko provodi ovakve budalaste i promašene ankete

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
11:34 30.11.2014.

Ovo je napisao kre...n jer kad pogledam ljude koji su se razveli mahom su bili istih godina!Najmanje razvoda ima kod parova gdje je muškarac stariji desetak godina!Sve ostalo je laprdanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije