Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i jednostavno

Otkriven tajni sastojak: Hoćemo li ovako raditi sladoled u budućnosti?

sladoled
Foto: Screenshot
10.07.2014.
u 17:34

Prvo u mikser stave osnovne sastojke – mlijeko, vrhnje i šećer, zajedno sa svježim sastojkom po izboru

Ni jedno ljeto ne može proći bez uživanja u bezbrojnim kuglicama sladoleda, a sada postoji i način da se pomoću tekućeg dušika dođe do omiljenog osvježenja, piše Washington Post.

U mljekari The Nicecream Factory u američkom Arlingtonu objasnili su da u spravljanju svog sladoleda prvo u mikser stave osnovne sastojke – mlijeko, vrhnje i šećer, zajedno sa svježim sastojkom po izboru. To mogu biti banane ili neki drugi svježi i fini sastojak koji volite.

Sljedeći korak u spravljanju ovog sladoleda već skreće u područje futurizma. U mikser se stavlja tekući dušik koji za samo 60 sekundi smrzne sladoled. Brzo kao što je i stavljen u posudu, tekući dušik i ispari iz nje, a vi ste za samo minutu dobili slasnu ljetnu poslasticu.

>>Pažljivo skidajte! Sada postoji i sladoled sa Severininim imenom

>>Znate li kako se radi sladoled? Evo zbog čega je tako kremast

Komentara 1

DR
drznedaj
03:31 11.07.2014.

Pa to nije nis novo, to sam vidjao na faksu vec godinama prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije