Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte zašto je Karlovac u lipnju destinacija koju morate posjetiti!

karlovac
Foto: Matija Špelić
1/5
PR
Autor
PR članak
17.06.2014.
u 08:15

Grad na četiri rijeke. Grad zelenila. Grad parkova. Kada jedan grad nosi ove epitete, onda je jasno da je riječ o destinaciji koja u lipnju pruža pravi vatromet proljetnih i ljetnih boja i mirisa. Karlovačko lipanjsko šarenilo svakako, uz bogate mogućnosti za aktivni odmor, upotpunjuju i mnogobrojne manifestacije – gdje drugdje nego na njegovim rijekama.

Središnja od njih svakako su Ivanjski krijesovi, koji se na obalama Kupe pale još od 18. stoljeća i s vremenom su od pučkog pozdrava ljetu prerasli u atraktivnu turističku manifestaciju koja uz rijeku Kupu okuplja tisuće posjetitelja. I ove godine, 23. lipnja, ulični će zabavljači i performeri, natjecanja u potezanju užeta, udruge i amaterska društva, tijekom cijelog poslijepodneva uvoditi posjetitelje u vrhunac večeri – 22 sata kada se na obalama Kupe pale veliki krijesovi, a vatromet obasjava nebo nad gradom.

Samo malo dalje, ispred kupskog mosta, pozornica je na kojoj se tradicionalno održavaju rock koncerti, a ove godine gost Karlovca i krijesova su Pips Chips & Videoclips. Ove će godine ovo tradicionalno događanje upotpuniti i organizirano gledanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije - jer ipak je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Organizatori će se stoga pobrinuti da na krijesovima bude itekako vatreno!

Ako ste filmoljubac, pak, nemojte propustiti prigodu da na Korani uživate u jednom od najvećih svjetskih skupova mladih filmaša – Four River film festivalu, na kojem se ove godine prikazuje 79 filmova iz 30 zemalja. Lipanjski festival uvod je u srpanjsko "Riječno kino" kada tisuće Karlovčana i njihovih gostiju provode večeri uz romantičnu Koranu i najveće svjetske hitove na velikom platnu.

No, dođete li do Karlovca, svoj doživljaj možete kreirati i sami – baš po svojoj mjeri! Bez obzira jeste li skloni potpuno opuštenom uživanju u prirodu kroz lagane šetnje karlovačkim promenadama, poučnom stazom Kozjača (šumom smještenom gotovo usred grada!) ili uz ribolov na četiri karlovačke ljepotice...malo zahtjevnijim šetnjama do obližnjih planinarskih domova, ili pak uzbuđenjima kakva nudi rafting – u Karlovcu ćete sve to pronaći na jednom mjestu.

I ni to nije sve. U samom srcu grada, na rijeci Korani, jedino je hrvatsko registrirano riječno kupalište, Foginovo kupalište, koje je ljeti sve češća destinacija gostima iz cijele središnje Hrvatske. A nad gradom nadvija se srednjovjekovna tvrđava, Stari grad Dubovac, kojeg ne smijete propustiti. Savjetuje to, uostalom, i slavni CNN, koji ga je uvrstio u hrvatskih TOP 20 destinacija za 2014. godinu.

Sve to – na samo pola sata od Zagreba!

www.karlovac-touristinfo.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?