Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Osvježite boju svoje odjeće: Potrebna vam je samo jedna iznenađujuća kuhinjska namirnica!

Shutterstock
08.02.2023.
u 06:00

Namirnicu za ovaj trik možete naći u svom kuhinjskom ormariću

Unatoč tome što se brinete za svoje rublje i perete ga točno kako treba, boje na odjeći s godinama postaju manje intenzivne. Iako česta pranja odjeće mogu dovesti do toga da omiljena crvena majica više nije crvena, izbjeljivanje boje nije razlog da se majica prestane nositi iz straha da će se boja isprati.

Zapravo, postoji vrlo jednostavan način na koji možete osvježiti boju svoje odjeće, a potrebna vam je samo jedna jeftina, kuhinjska namirnica,  piše 247newsagency.

Ljudi nisu čitali upute, pa se odjeća uništila u pranju: Fotografije nasmijale internet!

1/15

 Naime, u tome će pomoći šećer kojeg gotovo svatko ima u svom kuhinjskom ormariću. Ispostavilo se da šećer djeluje na odjeću kao osvježivač boje, sprječavajući gubitak boje na tkanini. 

Procedura je jednostavna, a potrebno je samo da odjeću potopite u zašećerenu vodu i ostavite tako nekoliko sati. Nakon što je prošlo određeno vrijeme, odjeću operite na uobičajen način. Ovo bi trebalo spriječiti da rublje izgubi boju i vratiti mu svježinu.

Također, ako imate puno obveza i ne možete čekati da veš toliko dugo stoji potopljen u vodi sa šećerom, možete šećer dodati i izravno u perilicu rublja. Tri žlice šećera stavite u pretinac za deterdžent ili ga posipajte direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odjeća će biti kao nova. Ako koristite ovaj trik redovito, sigurno će donijeti izvrsne rezultate. 

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije