Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Osigurajte si zdrav i besprijekoran osmijeh na prirodan način

Himalaya
Foto: Himalaya
1/2
PR
Autor
PR članak
20.04.2015.
u 09:38

Himalaya je tvrtka koja u svojim proizvodima već od 1930. godine koristi znanja 5000 godina stare ayurvedske medicine.

Himalaya je tvrtka koja u svojim proizvodima već od 1930. godine koristi znanja 5000 godina stare ayurvedske medicine. Predstavnici ayurvedske medicine proveli su detaljno istraživanje o biljnom svijetu i otkrili kako koristiti prirodne sastojke i moć prirode u proizvodima za zdravlje i ljepotu. Kombinirajući ta stara i bogata znanja s modernim metodama, stvoreni su vrhunski proizvodi koji zadovoljavaju zahtjeve današnjeg potrošača.

Himalaya zubne paste s prirodnim fluoridom

Dugi niz godina smatralo se da je fluorid dobar za naše zube i da pomaže u sprečavanju karijesa te da hrani zube. Realnost je mnogo drugačija: fluor ne možemo koristiti u čistom stanjuzapravo uvijek ga se kombinira s drugim elementima kao što su kalcij i natrij.Ti spojevi poznati su nam pod nazivom fluoridi. Prije otprilike 50 godina američki znanstvenici proveli su istraživanja kojima su dokazali da fluoridi ugodno djeluju nazdravlje zubi, njeguju caklinu i sprečavaju razvoj zubnih bolesti i truljenje zuba. No, nova istraživanja daju drugačiju sliku o djelovanju fluorida. Naime, natrijev fluorid, koji se nalazi u svim zubnim pastama, ima štetne učinke na cijeli organizam i može ozbiljno narušiti ljudsko zdravlje. Povećava rizik od karcinoma, uzrokuje smetnje u djelovanju hormona, utječe na rad srca i krvnih žila, uzrokuje umor, povećanje tjelesne težine i može dovesti do gubitka kose.

Da bi zadovoljili zahtjeve potrošača o zdravoj zubnoj pasti, mnogi proizvođači počeli su proizvoditi zubne paste bez fluorida, tj. zubne paste koje ne sadrže štetan (iako u dozvoljenim količinama) natrijev fluorid. Himalaya, proizvođač ayurvedske kozmetike, nudi u potpunosti drugačije rješenje.

Štetan natrijev fluorid zamijenjen je sasvim prirodnim i neškodljivim kalcijevim fluoridom. Za razliku od natrijevog fluorida, kalcijev fluorid je potpuno prirodni sastojak neškodljivih svojstava koji ima jednaku ulogu: hrani caklinu i pomaže da zubi ostanu zdravi. Istraživanja su dokazala da se minimalno apsorbira i ne predstavlja potencijalnu opasnost za ljudsko zdravlje. Zbog ovih iznimnih svojstava Himalaya Dental Cream sadrži upravo kalcijev fluorid.

Distributer za Himalayu je tvrtka Itabo d.o.o., Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?