Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lun-up svjetiljka

Oscar za rasvjetu hrvatskom dizajneru Deanu Skiri

skira
nnn
30.03.2012.
u 15:15

Kraljičini arhitekti oduševili se dizajnom Deana Skire, a posebno mjesto u kraljičinim vrtovima zauzet će njegova svjetiljka koju je napravio s talijanskim proizvođačem

Pulski dizajner Dean Skira niže nagradu za nagradom, a posljednji njegov izum, svjetiljka Lun-up – kreirana za poznatu talijansku tvrtku Guzzini – osim što je nagrađena, ostavila je bez daha i arhitekte koji se brinu za uređenje i osvjetljenje Buckinghamske palače, kraljičinih vrtova i katedrale Saint Paul u Londonu koji su je odmah naručili.

 U društvu najboljih  

Riječ je o svjetiljci koja je na londonskom ARC Showu proglašena najinovativnijim proizvodom godine te je dizajner osvojio prestižnu nagradu LDA za najbolju vanjsku svjetiljku. Lun-upu na cijeni daje i činjenica da su se u konkurenciji našli finalisti poput AC/DC-a i Phillipsa. U 19 kategorija natjecala su se 234 prijavljena projekta i proizvoda iz 105 kompanija iz cijeloga svijeta. – Iznimno sam počašćen ovakvom nagradom, i to pred najvećim stručnjacima iz cijeloga svijeta. S obzirom na konkurenciju, nagrada je za mene, osim iznenađenja, i izuzetno emotivan trenutak koji je opravdao sav uloženi trud – kaže Dean Skira. 

– Osnovni oblik svjetiljke je četvrtina kruga iz kojeg  je moguće proizvesti najrazličitije kombinacije za najrazličitije primjene. Ideja za Lun-up nastala je tijekom istraživanja kao rezultat specifičnih zahtjeva koji nije bilo moguće riješiti proizvodima dostupnima na tržištu.  

Premijera u Frankfurtu  

Sjajan je za osvjetljavanje oblih, vertikalnih objekata svjetlosnim snopom jer Lun-up slijedi funkciju – objasnio je Skira koncept inovativne svjetiljke koju je osmislio zajedno sa svojim suradnicima. Dean je projektant u tvrtki Skira, koja se bavi dizajniranjem rasvjete, specijalizirane za komercijalne, urbane i rezidencijalne rasvjetne projekte. Svjetiljka koju će i engleska kraljica gledati u svom vrtu službeno će biti predstavljena javnosti na sajmu Light+Building u Frankfurtu.

Ključne riječi

Komentara 2

SW
swimm
10:21 02.04.2012.

alooo novinaru gdje je fotka svjetiljke ????????

MO
mojzagi
14:03 02.04.2012.

Fotka ?? pa to je tajna inace bi je Stef kopiral pa prodal u Ameriku. A zakaj nebi svjetila i na Jelacicevom placu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije