Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pažljivo

Oralni seks povećava opasnost od raka usne šupljine

poljubac
Reuters/PIXSELL
12.04.2010.
u 16:30

Oralni seks nije bezopasan kako puno mladih smatra, pa upravo zato sve više adolescenata obolijeva od raka usne šupljine.

Oralni seks često se prakticira kao "zamjena" za seksualni odnos kako bi se spriječila trudnoća, ali često se pritom ne razmišlja o opasnostima koje nosi sa sobom i ovaj, "sigurniji" seks. Naime, oralni seks glavni je uzrok porasta broja oboljelih od raka usne šupljine.
Točnije, HPV je sve češći uzročnik raka usne šupljine.

Iako su se dosad samo žene cijepile protiv virusa HPV-a, znanstvenici ističu da bi se protiv njega trebali cijepiti i muškarci, prenosi stranica Centar zdravlja. Ono što najviše zabrinjava jest da je rak usne šupljine češći kod adolescenata, zato što više mladih prakticira oralni seks. Često mijenjanje partnera ili pak više partnera istodobno znatno povećavaju rizik nastanka tumora usne šupljine.

Ključne riječi

Komentara 24

TH
than
18:40 12.04.2010.

Cijeli naslov i tekst je pretenciozan. Treba raditi na tome da se ne oboli od HPV-a, a, ako nam je za takvo nesto potrebno cjepivo onda smo evolucijski jos na razini amebe...

OB
-obrisani-
18:36 12.04.2010.

jeli jaca vidila naslov,sramite se pokvarenjaci jedni.......

PI
Pita
16:52 12.04.2010.

Znaci braco i setre.....hebite se vise a pusite manje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije