Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Opsjednute izgledom, žene traže pažnju i na Facebooku

Žene potvrdu o svojoj vrijednosti traže na društvenim mrežama stavljajući svoje fotografije i dotjerujući profil
16. ožujka 2011. u 08:05 7 komentara 74 prikaza
kompjuter

One prate modne trendove, vole se lijepo odjenuti i lijepo izgledati, a njihova je opsjednutost izgledom tolika da svoje fotografije stavljaju na Facebook kako bi se osjećale još bolje i zadobile više pažnje! Žene opsjednute sobom stavljaju više svojih slika na društvene mreže, pokazalo je novo istraživanje Sveučilišta Buffalo, Sveučilišta Texas i Sveučilišta Havaji, a prenosi Daily Mail.

Prema toj studiji, žene se više identificiraju sa svojim izgledom od muškaraca. U istraživanju je sudjelovalo 311 volontera, a promatrano je kako se koriste Facebookom te na kojim faktorima temelje svoje samopoštovanje. Praćeno je i koliko vremena muškarci i žene potroše na slaganje svog profila, koliko slika dijele te koliko su promiskuitetni u smislu “prijateljskog” ponašanja. 

– Iako su rezultati istraživanja bili očekivani, prilično me razočaralo što i u 2011. godini toliko mnogo mladih žena i dalje svoju vrijednost procjenjuje samo preko fizičkog izgleda. U ovom slučaju stavljajući vlastite slike na Facebook, što je gotovo poput oglašavanja – smatra doktor Michael Stefanone sa Sveučilišta Buffalo.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar pandarean_brewmaster
  pandarean_brewmaster:

  Attention whores... Mislim, luzeri na fejsbuku opcenito...

 • pp:

  a on je ženu oženio jer...ne znam šta da napišem...ali da nije zgodna, njemu privlačna sigurno ju nebi oženio...čemu to čuđenje? muškarcima je najvažniji izgled žene...mislim kako je glupo da tako očitu istinu treba iznositi...to što žene zabrinjava je da ... prikaži još! misle da svi muškarci žele neki određeni ideal ljepote što nije istina...ukusi se razlikuju...sto ljudi sto čudi...ali temeljno je da određenom muškarcu žena mora biti fizički privlačna...prema tome djevojke, malo se opustite, ogromna većina žena je privlačna, samo se nemojte nagrđivati vlastitim postupcima i sve će bit ok...za svakog postoji netko...

 • rasta sev:

  Slabašne ti grudi ljepotice