Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Online panel - Rak ne poznaje dob

Liječenje raka ne smije imati granicu pa tako ni onu životne dobi, tim više jer se gotovo 40 posto karcinoma dijagnosticira u ljudi starijih od 70 godina!
09. listopada 2020. u 16:00 14925 prikaza
Rak ne poznaje dob
Pogledajte galeriju 1/2

Kao i niz drugih država tako je i Hrvatska “stara zemlja” s 20,5 posto stanovništva u dobi od 65 godina i više te se može očekivati daljnji porast pojavnosti raka u starijoj životnoj dobi koja sa sobom donosi i druge zdravstvene probleme odnosno kronične bolesti.

Rak ne poznaje dob | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Individualan te multidisciplinaran pristup svakom oboljelom temelj je najboljeg liječenja i ono ne smije imati nikakvo ograničenje. Hrvatski zdravstveni sustav ne diskriminira oboljele od raka prema njihovoj dobi; koliko je isti taj sustav spreman za navedene trendove, a njegove financije održive kako bi mogli nastaviti pratiti i omogućavati suvremene terapije – dio je pitanja online panela “Rak ne poznaje dob” u kojem sudjeluju prof.dr.sc. Eduard Vrdoljak, prof.dr.sc. Stjepko Pleština, izv. prof.prim.dr.sc. Branko Kolarić, Ivica Belina, prof.edukac.reh te dr. Jelena Matuzović iz HZZO-a. 

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima