Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Online panel - Rak ne poznaje dob

Rak ne poznaje dob
09.10.2020.
u 16:00

Liječenje raka ne smije imati granicu pa tako ni onu životne dobi, tim više jer se gotovo 40 posto karcinoma dijagnosticira u ljudi starijih od 70 godina!

Kao i niz drugih država tako je i Hrvatska “stara zemlja” s 20,5 posto stanovništva u dobi od 65 godina i više te se može očekivati daljnji porast pojavnosti raka u starijoj životnoj dobi koja sa sobom donosi i druge zdravstvene probleme odnosno kronične bolesti.

Foto: Shutterstock

Individualan te multidisciplinaran pristup svakom oboljelom temelj je najboljeg liječenja i ono ne smije imati nikakvo ograničenje. Hrvatski zdravstveni sustav ne diskriminira oboljele od raka prema njihovoj dobi; koliko je isti taj sustav spreman za navedene trendove, a njegove financije održive kako bi mogli nastaviti pratiti i omogućavati suvremene terapije – dio je pitanja online panela “Rak ne poznaje dob” u kojem sudjeluju prof.dr.sc. Eduard Vrdoljak, prof.dr.sc. Stjepko Pleština, izv. prof.prim.dr.sc. Branko Kolarić, Ivica Belina, prof.edukac.reh te dr. Jelena Matuzović iz HZZO-a. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije