Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOGIJA

Omega muškarci - oni koji traže da im žena bude autoritet

kriza
Photos.com
15.05.2010.
u 09:02

Tehnološki napredak omogućio je ženama da sve obavljaju same pa se muškarci osjećaju nepotrebnima

Uspješni muškarci s velikim plaćama čija riječ uvijek mora biti zadnja - na poslu i u kući -šepire se svojim alfa mužjak nasljeđem. No što je s onima koji nisu u prvom planu, pozadinskim takozvanim “običnim” dečkima.

Beta muškaraca 70%

Veliku većinu njih stručnjaci za međuljudske odnose nazivaju beta muškarcima. Tipovi su to kojima paše da su u pozadini, a lavovi postaju samo kada se osjećaju ugroženima - oni ili njihovi najmiliji. Ti “običnjaci” čine sedamdeset posto muškaraca, dvadeset i tri posto otpada na alfa primjerke, a preostalih sedam posto čine - omega muškarci. To su muškarci koji svoju nesposobnost da žive u stvarnom svijetu skrivaju debelim slojem sarkazma i cinizma i prepuštaju svojoj partnerici ulogu šefice. Štoviše vole da žena brine o djeci, financijama, kući...dok oni pasivno promatraju svijet iz kauča/kafića/stadiona...

- Takvi muškarci kao tinejdžeri su imali velika očekivanja, a nažalost nisu učinili ništa da ih ostvare i sada se, razočarani sobom i svijetom, prepuštaju pasivnosti. Žele biti sporedni glumci jer znaju da nemaju odgovornosti, traže jake žene koje će ih usmjeravati - ističe psihološka terapeutkinja Ivana Kuzmanić.

Kriva je tehnologija

Kovanica omega muškarci među psiholozima se uvriježila prije nekoliko godina, a jedan od stručnjaka koji je prvi uočio da raste broj pasivnih muškaraca Dr. Phil Owens ističe da je i suvremen način života i njegove brojne tehnologije također kumovao tome.

- Tehnološki napredak omogućio je ženama da sve obavljaju same pa se muškarci osjećaju nepotrebnima, a ako su imalo nesigurni povuku se u svoje utočište - u kauč pred televizorom - ističe Owens.

Komentara 9

OB
-obrisani-
14:26 15.05.2010.

pp, takve ožene nogometaši...kelt, slažem se...što je sa nama koji nismo autoriteti i žene nam nisu autoriteti? kolko nas ima? ...... kolko nas ima? point, tockice kod mene su isti glagol kao kod doktorice

PP
pp
12:13 15.05.2010.

po meni omega ili papučara mora biti bar 20ak posto...ovi postoci gore su ok...80 posto normalnih od kojih je neki postotak alfa ali da papučara ima samo 7% to ne vjerujem...pa to je smak svijeta...koja će \"udavat\" ove silne feminističko-emancipirano-muškomrzačko-neovisno-turbosamostalne-sve znam moderne žene...norrmalni ih neće, moraju nać papučare koji vole ženu s pretjeranim autoritetom koja hoće u svemu bit glavna...

DO
doktorica
09:19 15.05.2010.

Kakav je takav je glavno da ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije