'Čovjek je svejed, a karcinom ne prouzročuje namirnica, nego učestalost konzumacije'
Međunarodni institut za rak: meso i mesne prerađevine kancerogeni su za ljude
Komentari 20
Nije problem u mesu, već u kemiji kojom se tretira u preradi. A i u uzgoju se žvotinjama hrani dodaje ono što inače ne jedu.
I sta sad bi trebao zivit na ribi i piletini. Zivim i zivjecu dok sam ziv na krmetini. Do cetrdesetih sam zivio na slanini i ajvaru. Od tada sam poceo jest i zelen al skoro uvjek krmetinu kao meso io i dalje. I ko kaze daje rostilj los za zeludac. Mozda za neke ljude. Ima nas na ovom svjetu koji imamo i perfekt zeludac i perfekt metabolizam. Zbog toga sto drugi imaju slab zeludac ja nemogu nac krmetine u fast foodu.
Jedite sve umjereno i bit će sve O.K.. Ako mislite da ćete nekakvim veganstvom ili sličnim opsesivnim bedastoćama doživjeti 200 - tu, grdno se varate; živjet ćete možda dvije tri godinice duže, ali kako ćete biti stari i sve će vas boljeti, ništa posebnoga nećete imati od toga. Živite i uživajte dok možete, 70% dužine života određeno je genetski, ostalih 30% je na nama da iskoristimo. Ovo priopćenje WHO - a je notorna glupost, onda je i disanje otrovno, tko diše i živi taj i umre. Stupidarija.
Najgore je to što se svakih nekoliko godina otkriva topla voda.
vodiooooooooo sam djevojkuuuu na sojuuuuuu, poslije ćemooooo otićiii na sojuuuuuuuu .....
Ne zavaravajte se da je domaće zdravo. Hrvatska je treća u Europi po upotrebi pesticida u proizvodnji hrane (objavio dr. sc. Darko Znaor)! Kulen i slanina također su otrov. Mogu se jesti u minimalnim količinama. Treba jesti ekološke žitarice, maslinovo ulje, ekološko voće i povrće. Ostalo na žličicu. To su savjeti kineske škole zdrave prehrane, najstarije na svijetu. KInezi su 800 godina prije Europljana otkrili tiskarsku tehniku i štampali priručnike o zdravoj hrani, tako da imaju dugu tradiciju kojoj zapadni nutricionizam, star tek 150 godina, nije ni do koljena.
Je, jedite vi ribu dva put tjedno kad kila košta 40 kuna.
Zabraniti nitrate i nitrite u preradi mesa i zamijeniti ih netoksičnim tvarima. Može se, ima ih, ali mesnoj industriji je prioritet profit, a ne ljudsko zdravlje. Zato treba pokrenuti trenutni bojkot svega što u sebi sadrži konzervanse E250 i E251. Pogledati deklaraciju i maknuti iz košarice. Eto, to nas razlikuje od majmuna. Imamo mozak. Znamo što nas truje i ubija. Ako PIK-ova wintera može stajati u frižideru mjesecima, a šunka istog proizvođača jedva tri dana...Znači, može se. To što su ljudi postali "gospoda" pa im je teško svakih par dana ići u trgovinu...A valjda je lakše umirati od raka.
Recite Vi meni kaj je vise zdravo ?
Činjenica je da je danas teško kupiti meso koje je uzgojeno na prihvatljiv način. Svo meso koje je dostupno kroz mrežu prodaje je paralelno i uzgajano i liječeno, što bi pametnomu reklo dosta o "kvaliteti" mesa i opisanim rizicima za zdravlje. Aditive, načine prerade i ostalo ovom prilikom neću spominjati.
Proizvozaci ce ju priznat da je to istina.Kako su odmah skocili i bune se. Potam se kaj je vise zdravo.Kaj svasta uvaljavaju po domaci.Ja vjerujem tomu.Sto manje jest meso a sto vise se trositi.
"čovjek je svejed" hahaha lol oke
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
A što je sa lisnatim tijestom i pekarskim proizvodima od njih? Po meni oni će ubiti više ljudi od mesa, jer se konzumiraju svakodnevno i više puta dnevno a sastoje se samo od bijelog šećera, brašna i puno rafiniranog ulja.