Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Olakšajte djeci neugodni svrbež i smanjite mogućnost sekundarne infekcije

Lexoderm
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
07.03.2017.
u 08:15

Vodene kozice ili varičela je zarazna bolest koju uzrokuje varicella zoster virus. Najčešće se javlja kod djece, prolazi bez komplikacija i jednom preboljene vodene kozice se ne ponavljaju. Bolest karakterizira izrazit podražaj na svrbež te osip na koži i vlasištu.

Kako se vodene kozice šire

Vodene kozice se prenose kapljičnim putem i kontaktom s oboljelim, a karakteristično se pojavljuju u vrtićima i školama gdje se zaraza nerijetko proširi po cijeloj grupi i razredu. Vodene kozice počinju temperaturom i općom slabošću, a prepoznaju se po tome što za dan do dva izbija crveni osip koji nakon par sati prelazi u mjehuriće. Osip izbija čak 5 dana, tako da neugodan svrbež malom djetetu traje poprilično dugo.

Olakšati neugodan svrbež

S obzirom da su vodene kozice virusna bolest, uglavnom se ne daje liječnička terapija. Dijete treba pratiti, a neugodni svrbež olakšati te smanjiti mogućnost sekundarne infekcije mjehurića. Za olakšavanje svrbeža i antiseptički učinak bilo bi najbolje koristiti neke blage, prirodne pripravke koji se nanose lokalno i koji neće naškoditi ionako osjetljivoj i nježnoj dječjoj koži.

Foto: Promo

Lexoderm sprej i krema

Lexoderm 2u1 set proizvoda sadrži sprej i kremu za njegu kože kod vodenih kozica. Sprej u sastavu sadrži kadulju koja ima antispetički učinak i time pomaže spriječiti sekundarnu infekciju mjehurića. Sprej također sadrži i zob koja ima vrlo blago, dermoprotektivno, protuupalno i umirujuće djelovanje. Krema u sastavu sadrži kadulju, glicin koji smanjuje svrbež te dekspantenol koji smanjuje upalu, hidratizira i potiče zacjeljivanje površinskih slojeva kože.

Zbog svog djelovanja, osim za njegu kože kod pojave vodenih kozica, Lexoderm se može koristiti i kod opeklina, uboda insekata, površinskih rana te kao dopunska njega kod atopijskog dermatitisa, neurodermitisa i psorijaze.

Jednostavno korištenje

Na čistu kožu se nanese Lexoderm sprej i to na način da se rasprši na zahvaćeno područje ili se zahvaćeno područje premaže vatom natopljenom otopinom. Nakon što se koža osuši, nanosi se Lexoderm krema koja će se kroz kratko vrijeme upiti. Postupak se može ponavljati tri do četiri puta dnevno. Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti direktno OVDJE.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?