Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašla svoj poziv

Odustala je od karijere u medicini kako bi bila kućanica: 'Volim služiti svog supruga'

Instagram
10.06.2021.
u 07:00

Cynthia svako jutro ode u teretanu i prošeće njihova psa, a zatim se uredi za čišćenje i održavanje kuće. Kad završi s čišćenjem, baca se na pripremanje večere.

Cynthia Loewen jedna je od mnogih žena koje se pridružuju pokretu Tradwife, gdje žene ostaju kod kuće i bave se kućanskim poslovima. Na svom YouTube kanalu podijelila je da se osjeća bolje u svom životu sada kada je posvećena održavanju doma.

– Prije nekoliko godina bila sam zaista frustrirana svojim životom. Nisam zapravo imala potrebu postati šefica, osjećala sam poziv da postanem supruga i domaćica, iako sam trebala biti liječnica – objasnila je.

Dom je uvijek dom, a Karlovčani zbog četiri rijeke ne mogu bez vode:

1/7

Kako prenosi LADBible, Cynthia svako jutro ode u teretanu i prošeće njihova psa, a zatim se uredi za čišćenje i održavanje kuće. Kad završi s čišćenjem, baca se na pripremanje večere.

– Moj suprug glavni je za novac, a ja sam zadužena za dom. Rad u kući i oko nje donosi mi mnogo više zadovoljstva nego bilo koji drugi posao koji sam obavljala. Dopustila sam mužu da vodi, a to mi nije u prirodi jer sam vrlo tvrdoglava osoba. Moj se suprug osjeća vrlo cijenjeno – dodala je. 

Cynthia otvoreno govori o tome kako je domaćica na svom Instagram profilu. Požalila se da u medijima nisu dovoljno zastupljene žene poput nje. 

– Već nekoliko desetljeća preplavljene smo porukama koje prikazuju očajne i jadne domaćice. Prikazuje nam se slika žene kojoj je obično potrebna određena količina vina kako bi se nosila s nedaćama obiteljskog života ili pak one kojoj nije omogućeno da na neki način dosegne svoj puni potencijal. Iako nam je rečeno da utjehu pronađemo u činjenici da imamo slobodu izbora, osjeća se da nas podcjenjuju – objasnila je.

Smatra da je sretna i ispunjena u životu unatoč tome što se mogla ostvariti u medicini.

U samo nekoliko sekundi u dućanu možete provjeriti svježinu mesa prije kupnje!

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar GeniKameni
GeniKameni
09:25 10.06.2021.

Feministkinje su nametnule to misljenje da su zene kucanice manje vrijedne i manje zadovoljne u zivotu od onih koje su ostvarile profesionalnu karijeru. A ovakvih kao ova Cynthia ima mnogo vise nego sto se misli, i kao sto i ona sama kaze, to je zato sto u medijima nedostaje zastupljenosti zena poput nje. To je zato sto medijskim prostorom dominiraju razne "influencerice", starletice i pjevacice odnosno "pevaljke". Ne vidim niti jedan razlog zasto se nekome kucanski posao ne bi mogao svidjati vise od nekog drugog posla. Naravno, u tom slucaju muz (ali mozda i supruga), moraju zaradjivati dovoljno da obitelj moze zivjeti od jedne place.

SH
Sharkee
09:34 10.06.2021.

Drugarice Borić i Benčić na aparatima.

RO
RogaBabaroga
09:03 10.06.2021.

je,je, i tu bi mnoge žene bile doma kad bi jedna plaća bila dovoljna za život obitelji! kakve to gluposti pišete i objavljujete to kao vijest?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije