Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Odjeću samo potrpate u perilicu za pranje? Evo što radite krivo...

Pranje robe
Foto: Shutterstock
30.12.2016.
u 13:41

Dodate li vašem rublju više deterdženta od preporučenog, program koji ste odabrali ne može isprati sav deterdžent, što može oštetiti odjeću i izazvati alergijske reakcije na koži

Razvoj tehnologije olakšao nam je život u mnogočemu. Tako odjeću danas peremo u perilicama za rublje, a gotovo i da nema mlade osobe koja bijelo rublje još uvijek prokuhava u loncu na štednjaku, onako kako su naše bake i starije generacije radile.

Ipak, neke njihove navike i znanja smo sačuvali i danas, ali sasvim nepotrebno. Evo što danas radimo krivo...

Više deterdženta za prljaviju odjeću

Ovo je jedan od najčešćih mitova vezanih uz pranje rublja. Dodate li vašem rublju više deterdženta od preporučenog, program koji ste odabrali ne može isprati sav deterdžent, što može oštetiti odjeću i izazvati alergijske reakcije na koži. A kako biste bili što bezbrižniji i sigurni da ćete potrošiti pravu dozu deterdženta, birajte perilice s automatskim doziranjem, poput Mielova TwinDos sustava. 

Razdvajanje odjeće prije pranja

Napredak tehnologije i brojne inovacije demantirat će tvrdnju da je odjeću potrebno pažljivo razdvajati prije pranja. Moderne perilice danas nude raznovrsne programe za pranje različitih vrsta tkanina. 

Sušilica gužva odjeću 

Zasigurno ste puno puta dosad čuli kako sušilica gužva rublje? Ako vam odjeća ne stoji predugo u perilici, već ju izvadite odmah nakon pranja i ubacite na sušenje neće biti tako zgužvana. Neke sušilice imaju i EcoDry tehnologiju koja zaglađuje odjeću maglicom vodene pare. 

 

Komentara 12

DU
Deleted user
15:48 30.12.2016.

Ja sam kupio sušilicu za rublje (posebnu sušilicu, odvojenu od perilice) ali ju je žena nakon godinu dana maknula van, u garažu, jer da uništava robu. I doista, mnoge vrste tkanina, rublja, frotira, sušilica doista ošteti, i "iscufa". Više je odavno ne koristimo, rublje se suši dobrim starim načinom.

TH
than
18:43 30.12.2016.

Miele je inace jako jeftin za nas standard. Ne znam ima li jeftinija od 10 000 kuna sa tdos sustavom. Pa na vise...

JU
jurajuric116
14:59 30.12.2016.

ala ga otkrlil toplu vodu. mogli ste bar par tips and tricks napisati tipa da za bijelo rublje nije loše dodati s praškom 2 žličice sode bikarbone i rečemo umjesto omekšivača uliti običan kučanski ocat ( sirče za komšije) pa se skinu sve fleke i ne ostanu tragovi od dezodoransa ili pudera. veš lepo miriše i super dezinficira, a ne iritira kožu ko omekšivač. itd itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije