Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i za muškarce

Odgovor za sve žene: Zašto muškarci vole ženske grudi?

grudnjak
26.09.2012.
u 12:59

Nema žene koja se nije zapitala što ima tako mistično u njenu poprsju, a nađe se i poneki muškarac s istim pitanjem

Dva autora pronašla su odgovor na ovo intrigantno pitanje. A on se krije u hormonu koji majke ispuštaju za vrijeme dojenja i koji pomaže u stvaranju veze između majke i djeteta, a ostaje "aktivan" i u kasnijoj životnoj dobi.

– Novorođenče na različite načine dotiče i stimulira majčine grudi. To potiče lučenje hormona oksitocina, koji zatim potiče mišiće u grudima da istisnu mlijeko. No, on ima i druge učinke: uzrokuje majčinu fokusiranost na bebu pa zato im djeca postaju najvažnija stvar na svijetu – smatraju psihijatar Larry Young i novinar Brian Alexander koji su razvili ovu novu teoriju. Smatraju da je dojenje za bebu vrlo ugodno iskustvo i zbog toga ga ona želi ponoviti. To stvara neraskidive veze koje traju cijeli život.

– Partner, kada stimulira ženine grudi, proizvodi istu seriju kemijskih reakcija kao i dojenje – zaključuju autori koji smatraju da je muška fascinacija "nesvjesni prirodni poriv" koji stvara privrženost.

Navode i da je opsesija grudima "čudna stvar" u prirodi jer su muškarci jedini mužjaci u životinjskom svijetu koji su opsjednuti njima u kontekstu seksualnosti. Dodiruju ih ili oralno stimuliraju kao dio seksualnog čina. Isto tako, opovrgnuli su teoriju da je punije žensko tijelo, a time i grudi, znak da je žena fizički spremna brinuti se o djetetu te da su grudi vizualna zamjena za stražnjicu i zato se smatraju tako privlačnima.

– Dečki ne uče u parku da su grudi nešto što bi ih trebalo zanimati. To je biološki uvjetovano i duboko usađeno u naš mozak. Rezultati pokazuju da, kad god se nađemo pred grudima ili čak predmetima koji su s njima povezani (poput grudnjaka), češće donosimo loše odluke – piše za Huffingtonpost Larry Young, jedan od autora knjige "The Chemistry Between Us: Love, Sex and the Science of Attraction" u kojoj objašnjava nove spoznaje.

Komentara 23

PE
Pegaz
14:05 26.09.2012.

Bas tako! I, osim toga, sta to znaci da mame kada doje zensku djecu ne luce oksitocin i nisu fokusirane na zenske bebe niti s njima stvaraju "neraskidive veze"!?? Vecina tih znanstvenika su zaista sami sebi svrha, strasno.

PL
plavatrava
14:21 26.09.2012.

kaže da su muškarci jedini mužijaci opsjednuti sisom, a ako su žene jedine ženke kojima to nesmeta... onda je ovo u redu

CH
chypsa
13:49 26.09.2012.

A kaj onda s onima koji nisu sisali, a vole sisu? To je onda valjda poremećaj, jel? Mislim, ne vjerujem da ljude plaćaju da ovakve bljezgarije istražuju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije