Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolje je...

Odabir sobnog bilja po feng shui metodi

sobno bilje, biljke, fotelja (1)
Foto: Thinkstock
24.09.2013.
u 09:00

Odaberite prave biljke za svoj dom koje će aktivirati pozitivnu energiju proizvodeći i održavajući svjež zrak...

U današnje vrijeme često se susrećemo s pojmom feng shui. Ova istočnjačka vještina, odnosno filozofija, objašnjava kako pravilno balansirati energije u prostorima u kojima živimo i radimo, tj. kako ih pročistiti i ukloniti negativnu a povećati dotok pozitivne energije. Isto pravilo odnosi se i na sobno bilje. Wish.hr vam donosi upute koje biljke uzgajati a koje je potrebno izbjegavati po pravilima feng shuia.

Aktivatori pozitivne energije

Sobne biljke moraju biti uvijek zdrave. Kao takve aktiviraju Chi, (po taoističkom vjerovanju, Chi je najjača životna sila ili energija), proizvode i održavaju svjež zrak. Zdrave biljke simboliziraju ljepotu, rast i sklad. Ako u prostoriji postoje biljke koje venu ili su bolesne, potrebno ih je odmah ukloniti i zamijeniti novim.

Sobne biljke povoljno je držati u dnevnoj i radnoj sobi, kuhinji, kupaonici ali i hodnicima. Tako će biljka u dugačkom hodniku spriječiti prebrzo strujanje energije, dok će štetan utjecaj izbočenog zida odlično ublažiti visoka biljka postavljena ispred njega. Sobna biljka nije samo ukras, ona je i čistač negativnih utjecaja u prostoru. Tako se valja u kuteve, gdje se često nakuplja ustajala energija, staviti kakva grmolika ili biljka visokog rasta.

Biljke simboliziraju rast i razvoj

Feng shui općenito preporučuje biljke s ovalnim listovima umjesto onih s oštrim listovima nalik na sablje. Tako se kao najpovoljnije sobne biljke preporučuju: Ficus benjamin, Spathiphyllum Wallisii, orhideja, božur, narcis i ljiljan i bambus. Valja napomenuti iako su ove biljke izrazito povoljne, praktičari feng shui metode preporučuju izbjegavanje biljaka u spavaćoj sobi jer biljka širi aktivnu energiju a spavaća je sobe mjesto koje treba vladati što mirnija atmosfera.

Biljke koje imaju trnje, iglice ili oštro lišće u obliku sablje smatra se izrazito negativnim. Nabrojat ćemo neke od njih: razne vrste kaktusa, palme s oštrim listovima, zatim mini Agave, Dracaena te Diffenbachia. Feng shui smatra da suho cvijeće također nije dobro držati u životnim i radnim prostorima jer nema života pa predstavlja mrtvu energiju. Umjetno cvijeće od svile potrebno je redovito čistiti te barem jedanput godišnje zamijeniti novim, piše Wish.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije