Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalitetan život

Od sada ćemo biti sretni. Je li otkriven pravi recept za sreću?

sloboda, djevojka, sunce, sreća (1)
Thinkstock
29.07.2013.
u 13:41

Čini se da je poznati psiholog u šest stavaka uspio pretočiti od čega se sreća sastoji. Slažete li se s njim?

Kvalitetan život težnja je mnogih filozofa i običnih ljudi, ali nije lako doći do toga. Psiholog Todd Kashdan, autor knjige Curious? Discover the Missing Ingredient to a Fulfilling Life, popisao je šest ključnih uvjeta potrebnih da bi čovjek bio – sretan, piše Daily Mail.

1. Živite tu i sada – u sadašnjosti. Što više možete, uživajte u jelu i okusima, lijepim zvukovima i glazbi koju volite, mirisima te prizorima koje vjerojatno svakodnevno uzimate zdravo za gotovo. Sljedeći put kad vidite pun Mjesec ili zalazak Sunca zastanite na trenutak, dva ili pet...

2. Neka vas vodi znatiželja. Ne propustite ni jedan dan a da ne otkrijete nešto novo u području koje vas zanima ili općenito u svijetu koji vas okružuje.

3. Radite što volite. Da biste imali kvalitetan i ispunjen život, vrlo je važno da vas zaokupljaju stvari koje su vam bitne i koje vas vesele, zato se njima bavite što više i češće.

4. Posvećujte pažnju drugima. Dajte komplimente od srca, napravite dobro djelo, a kad s nekime razgovarate, pokušajte ga ne slušati površno već zaista ćuti što vam ima za reći. Oni koji tako žive znaju da je pomaganje fenomenalan osjećaj.

5. Radite na vezama. Ne možete s nekime živjeti, a da ne znate osnovne stvari o njemu. Zato pokušajte svaki dan odvojiti određeno vrijeme za partnera, nekoga iz obitelji ili prijatelja.

6. Pazite na zdravlje. Mnoge studije pokazale su da oni koji paze na zdravu prehranu i žive aktivnije puno su sretniji u životu. Zato jedite zdravo barem tri puta dnevno i odvojite pola sata dnevno za vježbanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije