Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ploveći gradovi

Od planinarenja i klizanja do parka i Broadwaya usred mora: iznenadit će vas što sve možete na brodu

Krstarenje
Foto: Promo
1/46
20.07.2018.
u 13:21

Odlazak na krstarenje nije više samo putovanje, već prava avantura

Penjanje po stijenama, klizanje na ledu, zip-line, surfanje na valovima... Ili možda opuštanje uz vrhunske specijalitete i uživanje u predstavama? Tko ne bi volio uživati u ovakvim aktivnostima tijekom ljetovanja? Možda zvuči nevjerojatno, ali istina je - u svemu tome turisti danas mogu uživati ne samo na obali, u planinama ili na Broadwayu, već usred mora, na brodovima.

Moderni turistički brodovi doista su "ploveći gradovi" i puni su sadržaja za koje mnogi ne bi povjerovali da se uopće mogu nalaziti na jednom brodu. Sve to odlazak na krstarenje čini ne samo putovanjem, već pravom avanturom.

Pogledajte video surfanja na brodu:

 

Na putovanjima nisu bitne samo destinacije, već i samo iskustvo puta. Zbog toga je mnogim putnicima sve važnije kako putuju, a moderni brodovi tu nude za svakog ponešto. Neki vole uživati u aktivnom putovanju punom avantura, no nekima odgovara laganije i opuštajuće putovanje, s uživanjem u fitnessu, vrhunskoj hrani, pa čak i predstavama, jer luksuzni brodovi imaju čak i velike dvorane koje mogu primiti stotine gledatelja.

A brodovi na kojima se sve to nudi doista su prava čuda moderne brodogradnje. Jedan od najsuvremenijih brodova današnjice je Symphony of the Seas sa šest zvjezdica i cijenom od nevjerojatnih 1,35 milijardi dolara. Ovaj kruzer klase Oasis izgrađen je u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u francuskom Saint Nazaireu, a porinut 2018. godine. Dug je čak 362 metra (usporedbe radi, Eiffelov toranj visok je 300 metara), a visok 72,5 metara, što je čak više od Vjesnikovog nebodera u Zagrebu. Masom od 228.021 tona premašio je i sestrinski Harmony of the Seas. Ima četiri motora Wärtsilä 12V46F od 19.300 konjskih snaga te još dvije Wärtsile 12V46F od 25.700 "konja". 

Symphony of the Seas u vlasništvu je brodarske tvrtke Royal Caribbean International, koja svojim putnicima nudi, na primjer, stijene za penjanje, klizanje na ledu, zip-line, te surfanje na umjetnom valu u bazenu na visini Vjesnikovog nebodera.

Tu je i park s prirodnim drvećem, u kojem mogu uživati uz piće i pjevanje ptica, a sve usred mora. Brodovi su opremljeni čak i pozornicama na kojima putnici mogu pogledati i broadwayske predstave. Royal Caribbean International vrijedi za najinovativniju brodsku kompaniju pa na njihovim brodovima možete, na primjer, okusiti i cocktail koji vam pripreme "robotske ruke".

Krstarenja brodovima Royal Caribbean International zaista nude drugačiji doživljaj putovanja, a sada i po vrlo privlačnim cijenama. U aktualnoj akciji nudi se čak 70 posto popusta na drugog putnika i potpuno besplatan smještaj za djecu na dodatnim ležajima, što znači da možete rezervirati 8 dnevno krstarenje već od 2.565 kn po osobi + takse cca 2.000 kn po osobi.

Za one koji žele nešto mirniji odmor i opuštanje, tu je brodarska tvrtka Celebrity Cruises koja nudi premium krstarenja na svojim "modern luxury" brodovima s osobnim pristupom, višestruko nagrađivanim kulinarskim specijalitetima i općenito vrhunskom razinom usluge. Gosti i stručni časopisi kao što su Conde Nast Traveler ocjenjuju Celebrity Cruises kao jednu od najboljih kompanija za krstarenja u svijetu.

Foto: PR

Osim vrhunske kulinarike tu su i aktivnosti poput fitnesa, saune, masaže... Putnici također uz omiljeni cocktail mogu uživati u broadwayskim predstavama i vrhunskoj glazbi uživo. Celebrity Cruises trenutno nude i do 3.000 kn popusta po osobi, što znači da možete rezervirati 8 dnevno krstarenje već od 2.395 kn po osobi + takse cca 2.000 kn po osobi.

Foto: PR

Celebrity Cruises nudi više luksuznih brodova, uključujući i one od čak šest zvjezdica. Možemo istaknuti Celebrity Edge, vodeći brod brodara, koji će biti porinut krajem 2018. godine i može primiti 2908 putnika, za koje brine 1320 članova posade. Celebrity Edge karakterizira vrlo inovativan dizajn interijera i brojne mogućnosti, uključujući različite cocktail salone, konferencijske dvorane i kazalište, dok je s vanjske strane predviđena platforma na kojoj se nalazi restoran i bar, a ona se diže i spušta od mora pa sve do 14. palube. Trošak izgradnje ovog novog broda će premašiti vrtoglavih milijardu dolara.

Sadržaj omogućio Svijet krstarenja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije