Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo za najhrabrije

Objavljen popis najopasnijih gradova na svijetu: Prvih šest se nalazi u istoj zemlji

shutterstock
25.10.2023.
u 12:30

Popis je napravljen prema stopi ubojstva na 100 tisuća stanovnika u 2022. godini.

Postoje neki gradovi na svijetu u koje jednostavno nije sigurno ići pa je tako objavljen popis najopasnijih gradova na svijetu, a prvih šest mjesta zauzeli su gradovi iz iste države – Meksika. Popis je napravljen prema stopi ubojstva na 100 tisuća stanovnika u 2022. godini, a prvo mjesto i titulu najopasnijeg grada zauzeo je Celaya.

Ovaj grad ima stopu od 109 ubojstva na 100 tisuća stanovnika, a odmah iza njega su meksički Tijuana, Ciudad Juarez, Ciudad Obregon, Irapuato i Ensenada. Na sedmom mjestu slijedi St. Louis u SAD-u sa stopom od 88 ubojstva na 100 tisuća stanovnika. No, to nije jedini američki grad na popisu jer Baltimore se našao na 16. mjestu.

Infografika prikazuje dvadeset gradova s najvisom stopom ubojstava na 100.000 stanovnika, a cak prvih 6 gradova nalazi se u Meksiku. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Osmo mjesto pripalo je Uruapanu, također u Meksiku, deveto Fiera de Santani u Brazilu, a deseto Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Kako bi usporedili ove gradove s glavnim gradom Hrvatske, u Zagrebu je 2022. godine evidentirano 0,9 ubojstava na 100 tisuća stanovnika.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje – naši susjedi dominiraju ovom listom:

Komentara 1

ST
stalaktit
14:47 25.10.2023.

Trenutno je Gaza najopasniji grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije