Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Nupo – proizvodi za mršavljenje

Svaki Nupo dijetalni obrok je punovrijedan lagan obrok, koji sadrži 115 kalorija
16. studenoga 2012. u 08:30 438 prikaza
Nupo (1)
Foto: Nupo
Pogledajte galeriju 1/4

Osnovna ideja za Nupo bila je revolucionarna: nov i pozitivan pristup mršavljenju, koji daje korisniku moć da kontrolira svoje kilograme, a tako i izgled svoga tijela. Svaki Nupo dijetalni obrok je punovrijedan lagan obrok, koji se sastoji od samo 115 kalorija

S ambicijama u potrazi za postavljanje novih standard produkta za mršavljenje, razvijena je bila inovativna Nupo dijetalna prehrana u vrlo niskoenergetski dijeti (VLCD - Very Low Calorie Diet) s kojom osoba unese manje od 800 kalorija, a tijelu nudi sve što treba, sve esencijalne vitamine, minerale ​​i prehrambena vlakna. "Nupo je prehrana kakvu sam dugo tražila i sve što mome tijelu treba za učinkovit gubitak kilograma. Nupo mi u potpunosti odgovara u okusima i vrlo je prikladan za moj stil života", rekla je glumica Ana Begić.

Nupo prehrana se može podijeliti u tri skupine:
Nupo dijetalna prehrana – Nupo Dijetalni napitci i Nupo Dijetalne juhe su hrana za posebne prehrambene potrebe za dijetalnu prehranu bolesnika sa srednje teškom i teškom pretilošću, koja se upotrebljava kao jedini vid hrane kod vrlo niskoenergetskih dijeta do 800 kalorija, a namijenjena je osobama s indeksom tjelesne mase većim od 30 kg/m2 ili 27 kg/m2, ako su već prisutne druge udružene bolesti (visok krvni tlak, diabetes tipa 2, itd.).

Svaki Nupo dijetalni obrok je punovrijedan lagan obrok, koji se sastoji od samo 115 kalorija, a osoba kroz 6 porcija dobiva sve vitamine, minerale, prehrambena vlakna koje tijelo treba. Nupo napici ili juhe se pripremaju tako da pomiješaš Nupo u prahu s vodom 2,5-3 decilitra. Nupo dijetalni napitci dostupni su s okusom čokolade. Nupo zamjena obroka, Nupo Shake u tetrapaku i Nupo pločice služe kao zamjena za pojedinačni obrok, koji se koristi samo za zamjenu jednog do maksimalno dva glavna obroka dnevno. Nadomjestak obroka sadrži oko 200 kalorija po obroku i odmah je spreman za konzumaciju.

Nupo užina – Nupo Snack Bar su hrskave i slatke pločice, s kojima će tvoji "prekršaji" imati manje posljedica. Sadrže samo 99 kalorija, ali  mogu zadovoljiti i najvećeg sladokusca.

Promjena prehrambenih navika
Priča o Nupo dijetalni prehrani datira od 1981. godine. Nupo je razvio vodeći istraživač pretilosti, dr. Flemming Quaade, u bolnici Hvidovre u Danskoj, koji je razvio Nupo dijetalnu prehranu (Nupo dijetalne napitke i Nupo dijetalne juhe) da bi promijenio živote bolesnika sa srednje teškom i teškom pretilošću, koji su se pripremali na bariatričnu operaciju.

To su pacijenti s ITM većim od 40 kg/m2, koji su prije operacije trebali relativno brzo smršaviti, da bi se umanjio rizik od komplikacija tijekom operacije. Osmišljena je Formula koja im je pomogla da izgube kilograme, a da njihovo tijelo dobije sve potrebne hranjive tvari, vitamine i minerale. Pacijentima je Nupokoncept pomogao napraviti u prvom redu promjenu prehrambenih navika, da se osoba navikne jesti 6 puta dnevno po malo i što je imalo učinak da im se smanjio želudac. Ime Nupo je kombinacija dvije riječi i to Prehrambeni (eng. Nutritional) te Prah (eng. Powder).

Tako su Nupo proizvodi u posljednjih 30 godina provjereni i potvrđeni u više od 50 kliničkih studija i još se neprestano razvijaju i provjeravaju od strane istraživačkih ekipa u bolnicama u čitavoj Danskoj. Sve to dokazuje da je Nupo najstarija i najbolje dokumentirana niskokalorična dijeta na svijetu! Zahvaljujući iznimnoj učinkovitosti i dokazanim učincima, Nupo je kao jedini izvor prehrane u vrlo niskokaloričnoj dijeti odobren od strane Danske Veterinarske i Zdravstvene inspekcije. Nupo dijetalna prehrana je već 30 godina najučinkovitiji produkt za gubitak suvišne tjelesne težine u Danskoj! 

Elipso