Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britansko istraživan

Novopečeni roditelji za dvije godine izgube šest mjeseci sna

bebe
Stojan Lasić
23.07.2010.
u 11:53

Manajk sna dovodi do čestih promjena raspoloženja, depresije, svađalačkog raspoloženja, pa čak i do ozbiljnih kriza u vezi i prekida.

Novopečeni roditelji izgube šest mjeseci sna tijekom prve dvije godine djetetova života, rezultat je jednog britanskog istraživanja. Većina odraslih ljudi treba najmanje pet sati neprekidnog sna tijekom 24 sata kako bi normalno funkcionirali, a bebin plač roditeljima noćni san najčešće prekida već svaka četiri sata. Većina roditelja stoga pati od snažnog manjka sna, što dovodi do čestih promjena raspoloženja, depresije, svađalačkog raspoloženja, pa čak i do ozbiljnih kriza i prekida veze.

Ovomjesečno istraživanje, provedeno na tisuću roditelja, pokazalo da čak dvije trećine roditelja uspijevaju odspavati samo tri sata u komadu, a njih 12 posto, koji su imali još manje sreće sa spavanjem djeteta, noću bez buđenja spava svega dva i pol sata u komadu. Kada se sve zbroji i oduzme, većina majki i očeva izgubi ravno pola godine sna do drugog rođendana svojeg mališana, zaključuje britanski Daily Telegraph.

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:06 23.07.2010.

Istina je da bebe svaki čas plaču ili kenjcaju jer bi se nosile , hranile i bile u majčinim rukama. To je zato što su u trbuhu mame bile stalno pomicane (mama se kretala, okretala) čule su srčani otkucaj, crijeva itd bilo je uzbudljivo unutar trbuha. A sada naglo odvajanje i mir. Nepomičnost, a beba se plaši te \"napuštenosti\" nekretanja, i potrebno joj je čuti te zvukove i osjetiti blizinu i dodir. To mnogi roditelji ne shvaćaju zato je dobro da se partner ili baka uključe i pomognu pri tim stvarima.

TA
tajči4
09:44 24.07.2010.

ma otkud to imam 4 klinca svi oduvijek spavaju od 8 do 8 ili od 7 do 7 zavisi. To vrijedi oduvijek ko mali bebači su tak spavali,čim su se malo čuli po noći dobili bi papicu i zaspali dalje bez nunanja i ne znam čega nikad nikakvi grčevi tako da zahvaljujem Bogu što su takvi zdravi i veseli

OB
-obrisani-
11:08 24.07.2010.

ja pak 5 bebača i svi su malo kenjcali i zahtjevali malo nosanja.....prvih par mjeseci dok su bili na sisi. Kad su prešli na flašicu , spavali su kao topovi. Ali to nije reklama za flašicu, dijetetu je najzdravije mamino mlijeko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije